ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μ. Βαρβιτσιώτης: Τα λιμενικά έργα στο Ναύπλιο θα το αναδείξουν σε ναυτιλιακό προορισμό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. |




















  Ο κ. Βαρβιτσιώτης σε δηλώσεις του, κατά τη πρόσφατη επίσκεψη του στο Ναυπλιο σημείωσε ότι, «το Ναύπλιο είναι από τους προορισμούς που μπορούν να αναδειχθούν τουριστικά και μέσω του γιοτ και διαμέσου της κρουαζιέρας. Η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος της κρουαζιέρας και για να γίνει αυτό πρέπει οι λιμενικές μας υποδομές να είναι έτοιμες να υποδεχτούν μεγάλα κρουαζιερόπλοια με ασφάλεια. Ασφάλεια τόσο για το πλοίο όσο και για τους επιβάτες».

Ο υπουργός ανέφερε ότι στο Ναύπλιο έχουν δρομολογηθεί και τα έργα εκβάθυνσης και τα έργα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια και ήδη είπε, έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κι έχει ανατεθεί στην Περιφέρεια η προκήρυξη μέσω ΣΔΙΤ, για την κατασκευή μιας μαρίνας, ενώ πρόσθεσε ότι, «όταν τα έργα αυτά ολοκληρωθούν θα αναδείξουν το Ναύπλιο σε ένα τουριστικό ναυτιλιακό προορισμό και θα έλεγα ότι δεν θα συγκρίνεται με κανένα άλλο μέρος, από την άποψη των υποδομών».

Υπογράμμισε ότι, «κάνουμε μια συνολική παρέμβαση ιδιαίτερα στον τομέα του γιοτ για να μπορέσουμε να προσελκύσουμε πολύ περισσότερα σκάφη. Τα τελευταία χρόνια μέσα από αυτή την λογική του διωγμού των ‘΄σκαφάτων΄΄ η εθνική οικονομία έχασε σημαντικά κεφάλαια, αναπτύχθηκαν άλλοι προορισμοί και σήμερα προσπαθούμε να ξαναφέρουμε σκάφοι στην ελληνική σημαία και σκάφοι στις ελληνικές θάλασσες και στα λιμάνια, γι΄ αυτό άλλωστε κι υπό την αιγίδα του υπουργείου θα προχωρήσει και η έκθεση των σκαφών το Μάιο στο Ναύπλιο, ώστε να αναδειχθεί ως τουριστικός προορισμός για σκάφη».

Τέλος, ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, υπογράμμισε ότι τα λιμενικά έργα που έχουν δρομολογηθεί, σηματοδοτούν μια αναπτυξιακή πορεία για το Ναύπλιο και όλη την ευρύτερη περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανατεθεί το μάστερ πλαν του λιμανιού.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ