ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Ιουλίου 2024

Το καλό παράδειγμα δεν έρχεται μόνο του (με αφορμή τα χθεσινά εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | | |
Της Γκέλης Ντηλιά

Όταν στη τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης Βιβλίου στο Ναύπλιο, κυρίες που εξελέγησαν Δημοτικές Σύμβουλοι για πρώτη φορά, απλώς διεκπεραιώνουν τον ρόλο τους, αυτό δεν είναι παράδειγμα ατόμων φιλαναγνωσίας. Το αντίθετο!

Αν τα άτομα που ψήφισαν οι Ναυπλιώτες δεν δώσουν το παράδειγμα ότι αγαπούν το βιβλίο, έστω και υποκριτικά, τότε πώς διευθύνουν τις εκπαιδευτικές επιτροπές;

Διότι όταν δίνουν την κάρτα τους για να αποσπάσουν την ψήφο μας, μας κάνουν τεμενάδες. Μόλις εκλεγούν, παθαίνουν αμνησία.

Η Έκθεση Βιβλίου δεν είναι μια χειραψία με όσους πληρώνουν για ένα περίπτερο. Είναι πρωτίστως επαφή με το βιβλίο και τον δημιουργό του. Αν σιχαίνονται να πιάσουν το βιβλίο, να το μυρίσουν, να το εξερευνήσουν για λίγα λεπτά και να σχολιάσουν το θέμα του, δεν δείχνει απλώς έλλειψη παιδείας, αλλά και ασχετοσύνη περί κοινωνικής συμπεριφοράς.

Τελικά το μόνο που πήραν σπίτι τους ήταν ένα κλαδάκι βασιλικού από τον αγιασμό που το μύριζαν διαρκώς, για να διώξουν την οσμή των βιβλίων;

Αναρωτιέμαι, αν πήγαιναν σε εγκαίνια μπαρ ή ταβέρνας θα έκαναν το ίδιο; Μάλλον όχι! Θα φρόντιζαν να είχαν γεμίσει το στομάχι τους. Το πνεύμα, ας μείνει αδειανό!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ