ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

"40η Γιορτή Καστάνου" στην Καστάνιτσα Αρκαδίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:37:00 μ.μ. | |
Πρόσκληση
Το ΔΣ του Συλλόγου και η Κοινότητα Καστανίτσας διοργανώνουν την 40η Γιορτή Κάστανου το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, 26 & 27 του μηνός, από τις 9:00π.μ. έως τις 20:00.μ.μ.

Φέτος, το πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί εντός του μικρού χωριού και θα εκτείνεται από τη μια άκρη στην άλλη.

Θα έχει χαρακτήρα περιπάτου, προσφέροντας ξεναγήσεις, ενημέρωση και ψυχαγωγία.

Κατά την άφιξή τους, οι επισκέπτες θα λάβουν χάρτη και οδηγίες για τις εκδηλώσεις, μαζί με δωρεάν τσάι του βουνού, ζεστά τραχανά (μια παραδοσιακή ελληνική σούπα) και βραστά κάστανα.

Ο Σύλλογος θα στήσει τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η ταβέρνα θα σερβίρει ποικιλία εδέσματα, όπως γίδα βραστή, χοιρινό με κάστανα, ρεβίθια με κάστανα, χόρτα πίτες, τυρόπιτες, σουβλάκια, τηγανητό ψωμί, κρασί, ζεστό κρασί, και τσίπουρο.
Στο χωριό λειτουργούν και τρεις ταβέρνες και ένα καφενείο.

Οι επισκέπτες θα περπατήσουν κατά μήκος του «Δρόμου της Καστανιάς», ο οποίος διασχίζει το χωριό. Η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου θα είναι ανοιχτή, προσφέροντας διάφορα αναμνηστικά του Συλλόγου, γλυκά με βάση το κάστανο, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και το Μουσείο Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Βυζαντινό Πύργο, την Εκκλησία με το περίτεχνο εικονοστάσι του και να ακολουθήσετε τον οδηγό για μια βόλτα στα σοκάκια του χωριού και την φθινοπωρινή ύπαιθρο.
Παιδικό εργαστήρι και μια Γωνιά Παραμυθιού θα είναι διαθέσιμα για τους μικρούς μας φίλους, μαζί με ενημερωτικό περίπτερο για την Τσακωνιά, την Τσακωνική διάλεκτο και την ιστορία της.

Μουσική για ψυχαγωγία και χορό θα γεμίσει την πλατεία του φεστιβάλ και τοπικές χορευτικές ομάδες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Οι πωλητές του δρόμου θα προσφέρουν κάστανα, καρύδια, άλλα προϊόντα φύσης και χειροποίητα είδη λαϊκής τέχνης.

Είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε και οργανωμένα γκρουπ περιήγησης που φτάνουν με πούλμαν, αλλά ΜΟΝΟ με προηγούμενη ρύθμιση, με περιορισμένο και ελεγχόμενο αριθμό για να εξασφαλίσουμε καλύτερη εξυπηρέτηση.

Οι προπονητές θα παρκάρουν έξω από το χωριό σε καθορισμένα αριθμημένα σημεία, κατευθυνόμενα από το προσωπικό, και η απόσταση με τα πόδια από τον χώρο του φεστιβάλ κυμαίνεται από 500-1000 μέτρα.

Σημειώστε: Η Καστάνιτσα είναι ένα ορεινό χωριό με άνισο έδαφος (ακατάλληλο για όσους έχουν κινητικά προβλήματα ή δυσκολίες στο περπάτημα μεγάλες αποστάσεις), απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και υψηλή κίνηση επισκεπτών κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οπότε παρακαλούμε να προγραμματίσετε ανάλογα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ