ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Συμπόσιο στο βουλευτικό Ναυπλίου για την επαναλειτουργία του ιστορικού σιδηρόδρομου στη Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. | |
Τραίνο
Στις 5 και στις 6 Δεκεμβρίου 2024, στο Βουλευτικό του Ναυπλίου, θα διεξαχθεί το συμπόσιο για την παρουσίαση των παραμέτρων και της μελέτης σκοπιμότητας, για την σταδιακή επαναλειτουργία του ιστορικού σιδηροδρόμου της Πελοποννήσου.

Θα παρουσιαστεί, επίσης και το προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο.

Την όλη δράση έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, καθώς επίσης και η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα.

Έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι ελληνικών φορέων, καθώς και πολίτες που έχουν δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία της ιστορικής αυτής γραμμής.

Στόχος της συνάντησης είναι να παρουσιαστούν όλα τα δεδομένα, ώστε να προχωρήσει η σταδιακή επαναλειτουργία του τρένου, με τουριστικό περιεχόμενο.

Η συνάντηση αυτή, είναι η δεύτερη, αφού έχει προηγηθεί μία Ελληνο – Ελβετική εκδήλωση στα μέσα του περασμένου Μαρτίου.

Θα γίνει μία διερεύνηση της πρόθεσης στήριξης του εγχειρήματος, ενώ θα ακουστούν και οι απόψεις των αυτοδιοικητικών παραγόντων, αλλά και της κυβέρνησης.

Στις 5 το απόγευμα, της 5ης Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι χαιρετισμοί της εκδήλωσης, στο Βουλευτικό, ενώ, αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν ομιλίες. Φυσικά, θα υπάρξουν και απαντήσεις στις ερωτήσεις που θα τεθούν.

Την Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, οι εργασίες του Συμποσίου θα ξεκινήσουν στις 9,30 το πρωί.

Με το τέλος των εργασιών της 2ης ημέρας, θα ακολουθήσουν τα συμπεράσματα.

Ενδιαφέρον θα έχει η τοποθέτηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης, μιας και χωρίς τις αποφάσεις αυτής, δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα επιχειρηματικό σχέδιο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ