ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Καθαριότητα στο Ναύπλιο: Πίσω από τη "βιτρίνα" υπάρχουν και οι γειτονιές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:16:00 μ.μ. | |
Άρθρο του Τόλη Κοϊνη
Του Τόλη Κοϊνη

Μόνιμη έχει γίνει η κουβέντα για την καθαριότητα των δρόμων στις γειτονιές του Ναυπλίου. Για να φωνάζουν, τόσοι πολλοί άνθρωποι, μάλλον δίκιο έχουν. Αυτό λέει η κοινή λογική.

Δυστυχώς, φωνάζουν εις «ώτα μη ακουόντων». Για την ακρίβεια, τους ακούν μεν, θυμώνουν δε. Θεωρούν πως κάθε παράπονο, ακόμα και απόλυτα δικαιολογημένο, είναι «αντιπολιτευτικό καρφί». Έχουν φτάσει να κάνουν ακόμα και παρεμβάσεις στην εργασία διάφορων, που διαμαρτύρονται, για να τους «τιμωρήσουν».
 
Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά.
 
Δεν ταιριάζουν στο ύφος και το ήθος της πόλης μας.

Θα σταθώ σε δυο περιοχές, οι οποίες, εδώ και χρόνια, υποφέρουν στον τομέα της καθαριότητας:
• Στην παλιά πόλη, στις γειτονιές που είναι στα σκαλιά (Βραχατέϊκα, Ψαρομαχαλάς, Σφαγεία)
• Και στην Πρόνοια, στα στενά πίσω από Αγία Τριάδα και κάτω από Ευαγγελίστρια.

Έχουν την ατυχία (και τύχη ταυτόχρονα) να είναι κτισμένες σε πολεοδομικά σχέδια που προσμετρούν αιώνες!!! Αυτό δυσκολεύει την διαχείρισή τους με σύγχρονα μέσα.
 
Κάποτε, πριν από 50 χρόνια, τους δρόμους τους καθάριζαν οι νοικοκυρές της γειτονιάς. Σήμερα, η χρήση γης έχει αλλάξει σημαντικά. Και δεν μπορούμε να περιμένουμε από τον πατριωτισμό των νοικοκυρών την καθαριότητα.

Οι περιοχές αυτές συμβάλλουν στον Τουρισμό της πόλης καθοριστικά. Μια καταμέτρηση των οικιών της Πρόνοιας που έχουν μετατραπεί σε «ΑρΜπιΕνΜπί» και δευτερεύουσες κατοικίες αποδήμων Ναυπλιεών, θα μας πείσει. Έχει, λοιπόν, υποχρέωση ο Δήμος να μην αντιμετωπίζει ως ύποπτους (όργανα της Αντιπολίτευσης) τους διαμαρτυρόμενους και να κοιτάξει μαζί τους πώς θα λυθεί το πρόβλημα.
 
Όταν ένα σπιτάκι 40 τετραγωνικών και 80 ετών στην Πρόνοια πληρώνει τα ίδια Δημοτικά Τέλη (τα υπέρογκα) με μια σύγχρονη μεζονέτα στις νέες συνοικίες, είναι άδικο να μην διασφαλίζουμε συνθήκες σωστής καθαριότητας στη γειτονιά.

Χρειάζονται πόροι.
 
Έτσι ισχυρίζονται οι του Δήμου Ναυπλιέων.
 
Έχουν δίκιο.
 
Αλλά, ο λαός τους ψήφισε - και τους πληρώνει - για να εξασφαλίσουν αυτούς τους πόρους και να τους κατανείμουν δίκαια στις διάφορες δραστηριότητες του Δήμου. Δεν είναι δουλειά των διαμαρτυρόμενων κατοίκων, αλλά αυτών (Δημάρχου και Αντιδημάρχων) να χρηματοδοτηθεί σωστά η καθαριότητα.
Αυτοί κρίνονται, γιατί αυτοί εκλέχθηκαν.

Δική τους δουλειά είναι να στελεχώσουν και να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες οδοκαθαρισμού και σε αυτές τις γειτονιές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ