ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

“Tour du Péloponnèse”: Αυτοκίνητα με λάμψη άλλης εποχής στο λιμάνι του Ναυπλίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. | |
“Tour du Péloponnèse”
Το 11ο Διεθνές Ιστορικό Ράλλυ Πελοποννήσου (“Tour du Péloponnèse”) έκανε στάση στο λιμάνι του Ναυπλίου που γέμισε με αυτοκίνητα άλλων εποχών, τα οποία έχουν τη δική τους ιστορία και λάμψη!

Δεκάδες αυτοκίνητα, που συγκινούν και ξυπνούν μνήμες, από πολλές χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, συμμετέχουν στην μεγαλύτερη εκδήλωση κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Αποτελεί συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ, διεξάγεται με την υποστήριξη της Ιταλικής λέσχης Scuderia Campidoglio και του ΑΡ.Σ.Ο.Ε. και τελείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού.

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε στην Αρχαία Ολυμπία και οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν προς την Αρκαδία με προορισμό τη Δημητσάνα.
Μέσα από ορεινές διαδρομές και πέρασμα από την Αγία Θεοδώρα στη Βάστα βρέθηκαν στη Μεσσηνία και στο Καλό Νερό όπου γευμάτισαν στο “Πέτρινο Μπαλκόνι” με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου.
Ακολούθως πολλά αυτοκίνητα συνέχισαν έως Κυπαρισσία και από εκεί για Παλαιόκαστρο (Ξηροκάσι), Αρχαία Μεσσήνη και έπειτα Καλαμάτα δια μέσω της 8ης επαρχιακής οδού, περνώντας από πολλές ορεινές Δημοτικές Κοινότητας των δήμων Τριφυλίας και Μεσσήνης, μέσα στο απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον με μοναδικά και εντυπωσιακά τοπία στη διαδρομή!
Τελευταία μέρα σημερα και με αφετηρία από το Ναύπλιο με το ενετικό Μπούρτζι να στέκει ασάλευτο στους αιώνες ως ιδανικό φόντο. Καρνεζαιίκα, Δρυόπη και ανασυγκρότηση στη Νέα Επίδαυρο, στην σκιά της Αρχαίας αλλά εξίσου όμορφης και φιλόξενης. Άφιξη στο Λουτράκι και προετοιμασία για την καθιερωμένη Νυχτερινή Ειδική Δοκιμασία που παραδοσιακά ολοκληρώνει κάθε TdP.
Το Tour du Péloponnèse αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Ελληνικής Λέσχης Ιστορικού Αυτοκινήτου και του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ με την υποστήριξη της Ιταλικής λέσχης Scuderia Campidoglio και του ΑΡ.Σ.Ο.Ε. ενώ τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ