ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025

Το 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου στο 4ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο "Veneto '25" στην Πάντοβα της Ιταλίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:16:00 μ.μ. | | |
Μαθητές
Mια ακόμα ευρωπαϊκή εκπαιδευτική εμπειρία έζησε στις 7 Μαρτίου 2025, ομάδα 35 μαθητών/τριών του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου που συμμετείχε στο 40 διεθνές μαθητικό συνέδριο Veneto '25, στο συνεδριακό κέντρο της πόλης Πάντοβα της Ιταλίας, με θέμα ΄΄Διαφυλάσσοντας το Παρελθόν - Καλωσορίζοντας το Μέλλον΄΄.
Το σχολείο μας παρουσίασε ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία, εργασία για τους καθεδρικούς ναούς της περιοχής Βένετο, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια. 
Οι μαθητές μας προετοιμάστηκαν για την συμμετοχή τους εργαζόμενοι σε ομάδες για τη συλλογή υλικού, την επεξεργασία και οργάνωση των πληροφοριών, την μετάφραση κειμένων και την καταγραφή της διαδικασίας της προετοιμασίας.
 Εκτός από την αφίσα που δημιούργησε και παρουσίασε η ομάδα μας, δημιουργήθηκε βίντεο-ταινία μικρού μήκους και ο μαθητής Άγγελος Δημόπουλος απέσπασε ειδική μνεία από τους διοργανωτές για την τεχνική της επιμέλεια 
Το πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να επισκεφθούν πόλεις της Βόρειας Ιταλίας, όπως την Βερόνα, το Μιλάνο, το Μπέργκαμο και το Σιρμιόνε στην λίμνη Γκάρντα. Αναμφισβήτητα η επαφή τους με μια διαφορετική κουλτούρα άλλης ευρωπαϊκής χώρας, η διεύρυνση των παραστάσεων και των γνωστικών τους πεδίων αποτελεί εμπειρία ζωής.
Την ομάδα συνόδευσαν οι καθηγήτριες Αυγή Πραχάλη, Φωτεινή Κεραμίδα και Αναστασία Φλεβάρη, οι οποίες παράλληλα ήταν υπεύθυνες και για την εποπτεία της εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων με τίτλο: ΄΄Βένετο-Ναύπλιο γνωρίζοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά’’, που υλοποιούν φέτος με την ομάδα των μαθητών/τριών που συμμετείχαν στο συνέδριο .
Η Διευθύντρια
Νικολέττα Ματσιμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ