V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τελευταία παράσταση έπειτα από 25 χρόνια για τον Λάρι Κινγκ

  Το CNN και ο ίδιος ο Λάρι Κινγκ το είχαν ανακοινώσει από τον Ιούνιο. Ο δηµοσιογράφος, που υπήρξε ο δηµοφιλέστερος παρουσιαστής της αµερικανικής καλωδιακής τηλεόρασης, επρόκειτο χθες το βράδυ στις 10 (ώρα Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ) να «κρεµάσει τις τιράντες του» έπειτα από 25 χρόνια εκποµπών.

Εβδοµήντα επτά ετών σήµερα, ο Κινγκ έχει κάνει τουλάχιστον 50.000 συνεντεύξεις στο CNN και στο ραδιόφωνο. Το CNN είχε µόλις ξεκινήσει να λειτουργεί όταν έκανε το ντεµπούτο της η εκποµπή «Larry King Live», την 1η Ιουνίου 1985, αυξάνοντας τη σοβαρότητα και τις θεαµατικότητες του δικτύου. Κάθε αµερικανός πρόεδρος, από τον Νίξον µέχρι τον Οµπάµα, πέρασε από την εκποµπή του Κινγκ. Οµως ο δηµοσιογράφος, που είχε σήµα κατατεθέν τις πολύχρωµες τιράντες του, ξεχώριζε επίσης για την ικανότητά του να παίρνει µε την ίδια ευχέρεια συνεντεύξεις από έναν παγκόσµιο ηγέτη τη µια στιγµή και από µια στάρλετ σαπουνόπερας την άλλη – και να τις κάνει και τις δύο εξίσου συναρπαστικές. Η καλύτερη περίοδος του Κινγκ ήταν ίσως το 1992, όταν ο τεξανός επιχειρηµατίας Ρος Περό ανακοίνωσε στο στούντιο της εκποµπής «Larry King Live» ότι θα θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος. Εκείνη τη χρονιά ο Περό επέστρεψε ξανά και ξανά στην εκποµπή του Κινγκ, όπου είχε µάλιστα µια αντιπαράθεση µε τον Αλ Γκορ, υποψήφιο τότε του Μπιλ Κλίντον για την αντιπροεδρία, την οποία παρακολούθησαν 20 εκατοµµύρια τηλεθεατές – ένα ρεκόρ θεαµατικότητας για το CNN. Οµως εδώ και αρκετά χρόνια η θεαµατικότητα της εκποµπής του Κινγκ µειωνόταν σηµαντικά, καθώς στη ζώνη των 9 µ.µ. άρχισε να αντιµετωπίζει τον ανταγωνισµό των άνκορµαν άλλων καλωδιακών δικτύων που υιοθετούσαν ακριβώς την προσέγγιση που εκείνος απέφευγε – διακήρυσσαν τις πολιτικές απόψεις τους και «κέντριζαν» τον καλεσµένο τους εκεί όπου ο Κινγκ απλώς θα χαµογελούσε. «Κάνω σύντοµες ερωτήσεις, δεν έχω καµιά φιλοδοξία να εµφανιστώ ως διανοούµενος, δεν προσποιούµαι ότι τα ξέρω όλα», είχε πει κάποτε για το στυλ του. «Δεν ρωτάω “Τι λέτε για τη Γενεύη ή για την Κούβα;”, ρωτάω “Κύριε πρόεδρε, τι δεν σας αρέσει στη δουλειά σας;” ή “Ποιο ήταν το µεγαλύτερο λάθος που έχετε κάνει;”. Αυτό είναι που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον».

Φέτος την εκποµπή του Λάρι Κινγκ έβλεπαν κατά µέσο όρο µόνο 700.000 τηλεθεατές. Το CNN είχε ανακοινώσει από τον Ιούνιο την αποχώρησή του. Τώρα οι προβολείς στρέφονται στον βρετανό δηµοσιογράφο Πιρς Μόργκαν, που θα τον αντικαταστήσει µε την εκποµπή «Piers Morgan Tonight» που αρχίζει τον Ιανουάριο.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4609451
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ