ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Ένωση Ξενοδόχων Ερμιονίδας-Πορτο Χελίου για την κατάργηση της ΔΟΥ Κρανιδίου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:00:00 μ.μ. |

Πόρτο Χέλι, 10/12/2010

Προς : Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών
Κο Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Νίκης 5-7 Αθήνα

Κοινοποίηση:
1.Περιφερειάρχη Πελοποννήσου
2.Δήμο Κρανιδίου
3.Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου

ΘΕΜΑ : Eνδεχόμενη κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ ,

Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» της 5ης Δεκεμβρίου 2010 για τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τις Δ.Ο.Υ. Β τάξεως από 01.01.11 στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου που λειτουργεί στο Κρανίδι από το 1952.

Η Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου εξυπηρετεί σήμερα όλη την επαρχία Ερμιονίδας που έχει αυτή τη στιγμή περίπου 15.000 μόνιμους κατοίκους και τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνά τις 20.000 καθώς και 8.000 επιχειρήσεις φυσικών και νομικών προσώπων .Τα έσοδα της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου είναι κατά μέσο όρο € 18.000.000 κατ΄ έτος. Από αυτά τα στοιχεία μπορούμε να συμπεράνουμε ότι και μόνο πληθυσμιακά υπάρχει ανάγκη ύπαρξης της συγκεκριμένης Δ.Ο.Υ.


Η πλησιέστερη Δ.Ο.Υ. του νομού μας είναι στο Ναύπλιο, βρίσκεται δηλαδή σε απόσταση 80χλμ. από το Κρανίδι. Η τυχόν κατάργηση της Δ.Ο.Υ Κρανιδίου θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στους φορολογούμενους της επαρχίας μας διότι η πρόσβαση στο Ναύπλιο με το υπάρχων οδικό δίκτυο είναι πολύ δύσκολη. Θα προκαλέσει δε επιπλέον οικονομική επιβάρυνση και τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες που θα χρειάζονται να χάνουν 3 ώρες από την εργασία τους για την μετάβασή τους στο Ναύπλιο .

Η επαρχία Ερμιονίδος είναι μια περιοχή με μεγάλη οικονομική και τουριστική ανάπτυξη και έχει ανάγκη την ύπαρξη και καλή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Τα μέτρα για τουριστική ανάπτυξη που εξήγγειλε η κυβέρνηση έρχονται σε αντίθεση με το κλείσιμο των Δημοσίων υπηρεσιών που σκοπό έχουν την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων, την πάταξη της γραφειοκρατίας και του χαμένου χρόνου.

Για τους παραπάνω λόγους, Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλούμε να αναθεωρήσετε τυχόν σχεδιασμό σας για την κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Κρανιδίου αφού κάτι τέτοιο θα φέρει κατοίκους και επιχειρηματίες σε δυσμενή θέση.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας στο πιο πάνω θέμα.

Με εκτίμηση,

Στέφανος Ν. Στεφάνου
Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων
Ερμιονίδος Πόρτο Χελίου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ