V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Χρονιά αναστολής των προσλήψεων και στα δημόσια νοσοκομεία.

 Χρονιά αναστολής των προσλήψεων και στα δημόσια νοσοκομεία, θα είναι το 2011 με βάση τις επιταγές του μνημονίου, την ώρα που υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, με μονάδες εντατικής θεραπείας και άλλα τμήματα ζωτικής σημασίας των νοσοκομείων να λειτουργούν με το 1/3 του νοσηλευτικού προσωπικού που απαιτείται βάσει των ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, το υπουργείο Υγείας έχει υποβάλει αίτημα ώστε να μεταταχθούν κατά προτεραιότητα 1.000 εργαζόμενοι από από τον ΟΣΕ και τους δήμους στα νοσοκομεία.

Μεγάλο πλήγμα για το ΕΣΥ προκαλεί και η μαζική συνταξιοδότηση το 2010, 6.000 εργαζομένων, από τους οποίους οι 4.000 είναι νοσηλευτές, την ώρα μάλιστα που μπαίνει σε εφαρμογή η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.

Η ομοσπονδία νοσηλευτικού προσωπικού καταγγέλλει ως τριτοκοσμική την κατάσταση που βιώνουν οι μονάδες υγείας. Ενδεικτικό και συνάμα τραγικό, το περιστατικό που συνέβη παραμονή Χριστουγέννων σε μια μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Αθήνα. 'Ενας νοσηλευτής 42 ετών μόνος στη βάρδια σε 14 κρεβάτια πέθανε από ανακοπή και τον βρήκε ή πρωινή βάρδια.

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις προκαλεί η προκήρυξη διαγωνισμού εκτός ΑΣΕΠ από το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, για την κάλυψη 232 θέσεων νοσηλευτών, αλλά και η πρόσληψη 53 γιατρών με συμβάσεις διετούς διάρκειας και δελτίο παροχής υπηρεσιών.


http://www.megatv.com/megagegonota/summary.asp?catid=17574&subid=2&pubid=21037756

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ