ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Μέχρι 14 Ιανουαρίου τα αιτήματα των Δήμων για προσλήψεις προσωπικού.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:55:00 μ.μ. |
 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, από 1η Ιανουαρίου 2011 και μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013, ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου στους φορείς δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς πέντε (μία πρόσληψη ανά πέντε αποχωρήσεις ), στο σύνολο των φορέων. Οι αποχωρήσεις υπολογίζονται την 31η Δεκεμβρίου του αμέσως προηγούμενου έτους και αφορούν στο σύνολο του έτους αυτού.
Για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού που θα διενεργηθούν στους κρατικούς φορείς του Δημόσιου τομέα (δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού),
όσον αφορά στην εφαρμογή του λόγου ένα προς πέντε, συνυπολογίζονται στις προσλήψεις οι τυχόν μεταφορές και εντάξεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου από τους φορείς με εξαίρεση τις μεταφορές προσωπικού.


Επίσης, οι εγκρίσεις πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και οι συμβάσεις μίσθωσης έργου για το έτος 2011 περιορίζονται κατά 15% σε σχέση με τις αντίστοιχες εγκρίσεις του έτους 2010.

Προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός προσλήψεων για το έτος 2011 και να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική απόφαση, για τον καθορισμό των προτεραιοτήτων για τις προσλήψεις το έτος 2011, θα πρέπει τα αιτήματά να περιορισθούν στις απολύτως αναγκαίες προσλήψεις και μέχρι 14η Ιανουαρίου 2011. Επίσης τα αιτήματα θα πρέπει να συνοδεύονται με στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ο ακριβής αριθμός των αποχωρήσεων προσωπικού κατά το έτος 2010 και στοιχεία για εκκρεμότητες διορισμών / προσλήψεων τακτικού προσωπικού, ανά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα, από πίνακες οριστικών αποτελεσμάτων που έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι 31-12-10.

Η επιλογή του προσωπικού με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου για αντιμετώπιση εποχιακών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα ή έργα που χρηματοδοτούνται ή επιδοτούνται από διεθνείς οργανισμούς γίνεται βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως ισχύει.

Για τις συμβάσεις μίσθωσης έργου, η επιλογή των αναδόχων με σύμβαση μίσθωσης έργου, γίνεται βάσει των κριτηρίων του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, με πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ . Η σχετική βεβαίωση, ότι πρόκειται για γνήσιες συμβάσεις μίσθωσης έργου που δεν υποκρύπτουν σχέση εξαρτημένης εργασίας και δεν καλύπτονται με αυτές πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χορηγείται από το ΑΣΕΠ .

Δεν επιτρέπεται εφεξής η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου για κάλυψη διοικητικών αναγκών ή γραμματειακής υποστήριξης του φορέα . Σε περίπτωση που προβλέπονται οργανικές θέσεις αντίστοιχης ειδικότητας με αυτές για τις οποίες προτείνεται η σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου τότε η υπηρεσία θα πρέπει να ζητά από το ΑΣΕΠ να διατυπώσει πρόταση για τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη υπουργική απόφαση.

Τα αιτήματα για την έγκριση σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου, πρέπει, πριν την υποβολή τους στο Υπουργείο, να υποβληθούν στο ΑΣΕΠ το αργότερο μέχρι 10 Ιανουαρίου 2011 και στη συνέχεια να αποσταλούν στο Υπουργείο μέχρι την 14η Ιανουαρίου 2011 και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να χορηγηθεί η βεβαίωση ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων, με συνημμένη τη σχετική βεβαίωση του ΑΣΕΠ.

Τα υποβαλλόμενα αιτήματα πρέπει να συνοδεύονται από εκθέσεις αναγκαιότητας, σχετικά με τους λόγους που καθιστούν απαραίτητη την πρόσληψη του προσωπικού. Σε κάθε περίπτωση και τα αιτήματα των ΟΤΑ θα κοινοποιηθούν στο Υπουργείο για τον έλεγχο του περιορισμού του 1/5.

Όταν το αίτημα αφορά σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, πρέπει να αναφέρεται αν ο Φορέας ανήκει στο κράτος ή επιχορηγείται τακτικώς, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού του.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ