V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Απο την πρώτη συνεδρίαση η μείζων αντιπολίτευση στο δήμο Ναυπλιέων έδειξε το πρόσωπό της.


 Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ Σαλεσιώτης έδειξε από την αρχή την  πρόθεση ηγεμονισμού και τον  εξοβελισμό των άλλων φωνών.


Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, την Κυριακή 2-1-2011, εκτός από την εκλογή Προεδρείου, συγκροτήθηκαν και οι δύο νέες επιτροπές, η Οικονομική και η Ποιότητα Ζωής, που εκ του νόμου έχουν ουσιαστική λειτουργία και σοβαρές αρμοδιότητες.
  Η σύνθεση των πιο πάνω επιτροπών είναι, για τον Δήμο μας εννεαμελής και απαρτίζεται από το Δήμαρχο, ως Πρόεδρο, πέντε συμβούλους της συμπολίτευσης και τρεις της αντιπολίτευσης.
   Για την κάλυψη των θέσεων της αντιπολίτευσης, η θέση της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ήταν να εκπροσωπηθούν  όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, δηλαδή στη μεν Οικονομική Επιτροπή να λάβουν από μία έδρα οι παρατάξεις υπό τον κ. Σαλεσιώτη και κ. Γραμματικόπουλο και μία σύμβουλος της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ, στη δε επιτροπή για την Ποιότητα Ζωής, να μην εκπροσωπηθούμεν και οι τρείς θέσεις να καλυφθούν από τις παρατάξεις Σαλεσιώτη, Γραμματικόπουλο και από τον κ. Βασιλείου (λαϊκή συσπείρωση) .
  Η πρότασή μας αυτή είχε γνώμονα την εκπροσώπηση του συνόλου των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ώστε να μετέχουν όλοι στα όργανα αυτά, να λαμβάνουν γνώση των σχεδιασμών της Δημοτικής Αρχής, να ελέγχουν, να παρεμβαίνουν και να προτείνουν.
   Οπως είναι κατανοητό η εισήγησή μας, που έγινε στη συνεδρίαση του συνόλου των μελών της αντιπολίτευσης (13 το σύνολο), ήταν απόλυτα διαυγής και δημοκρατική και δεν απέβλεπε σε κριτήρια, προώθησης μικροπαραταξιακών συμφερόντων, προσωπικών ωφελειών ή παραγοντισμού.
Τι έγινε τελικά
    Με τη θέση μας αυτή συμφώνησε ο κ. Γραμματικόπουλος, ο κ. Βασιλείου απείχε, διεκδικώντας για την παράταξή του το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και για τις δύο!! Επιτροπές, ο δε κ. Σαλεσιώτης κατ΄αρχήν υποστήριξε ότι και τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης και στις δύο επιτροπές πρέπει να εκλεγούν από συμβούλους της παράταξής του (!!!) και στη συνέχεια δέχθηκε να εκλεγούν δύο εξ αυτών και ένας από την παράταξη του κ. Γραμματικόπουλου.
   Η εισήγηση αυτή δεν ήταν δυνατόν να γίνει δεκτή από εμάς και για το λόγο αυτό αποχωρήσαμε.
   Ετσι λοιπόν από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου, εκδηλώθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης η πρόθεση ηγεμονισμού και ο εξοβελισμός των άλλων φωνών, των μικρότερων παρατάξεων από τα όργανα.  Ομως δεν έχει αντιληφθεί ότι  με αυτό τον τρόπο περιφρονεί χιλιάδες πολίτες του Δήμου Ναυπλιέων, που έχουν επιλέξει να υποστηρίξουν τις μικρότερες παρατάξεις και στερεί από τους πολίτες αυτούς το δικαίωμα εκπροσώπησης στα όργανα που θα λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις  για το μέλλον τους.
   Προφανώς κάπως έτσι καταλάβαιναν και ήθελαν τη συνεργασία, όταν διεκδικούσαν ως τοπικοί ηγεμόνες τη ψήφο μας στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, σαν τις .... λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, στις οποίες επεφύλασσαν το ρόλο των αθέατων, άκριτων και απόντων υποστηρικτών  που δεν θα μπορούν να παρεμβαίνουν, να εκφράζουν την άποψή τους και να συνδιαμορφώνουν θέσεις και πολιτικές.

Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ