V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Απιστευτο κλέβουν κατοικίδια για... φαγητό!

  Η οικονομική εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγηθεί αρκετοί συμπολίτες μας τους έχει οδηγήσει σε σημείο να αρπάζουν και να τρέφονται με κατοικίδια ζώα, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Ποντίκι”.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, τα πρώτα περίεργα δείγματα καταγράφηκαν από κατοίκους των οδών Φυλής, Πιπίνου, Αγίου Μελετίου και της Αριστοτέλους, αλλά και σε άλλους κεντρικούς δρόμους της περιοχής των Πατησίων, όταν σιγά σιγά τα αδέσποτα σκυλιά άρχισαν να εξαφανίζονται...
Αρχικά κανενός το μυαλό δεν μπορούσε να πάει σε αυτό που πραγματικά συνέβαινε. Κάποιοι
υπέθεταν πως το θέμα είχε να κάνει με αυτές τις ομάδες που γυρνούν σε διάφορες περιοχές και πετούν φόλες στα αδέσποτα. Οι πρώτες υποψίες για το τι πραγματικά συμβαίνει, ήρθαν όταν εντοπίστηκαν μετανάστες να αρπάζουν τα κατοικίδια την ώρα που οι ιδιοκτήτες τους τα έβγαζαν βόλτα. Στόχος είναι κυρίως οι ηλικιωμένοι, τους οποίους αιφνιδιάζουν για να τους αρπάξουν τα κατοικίδια. Μία δεύτερη τακτική σύμφωνα με μαρτυρίες είναι πως περιφέρονται έξω από super market και βάζουν στο στόχαστρο τους σκύλους ανθρώπων που συνηθίζουν να τους δένουν έξω από το κατάστημα την ώρα που ψωνίζουν.
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ενημερώσει το αστυνομικό τμήμα το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά και την έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις συγκεκριμένες καταγγελίες ως γραφικές.
Αυτό πάντως που πρέπει να απασχολήσει όλους μας είναι το ότι το συγκεκριμένο γεγονός ξεπερνά τα όρια της λογικής. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως κάποιοι άνθρωποι έχουν ξεπεράσει όλα τα στάδια εξαθλίωσης, και έχουν οδηγηθεί στο να κυνηγάνε αδέσποτα και κατοικίδια για να τραφούν, επιτέλους ας προβληματιστούμε μια φορά στα σοβαρά για τους ανθρώπους δίπλα μας.
Κρούσματα και στην περιφέρεια
Το φαινόμενο μπορεί να μην είχε παρατηρηθεί μέχρι σήμερα στην Αθήνα, αλλά εδώ και αρκετό καιρό έχει παρατηρηθεί στην περιφέρεια. Περιοχές όπως η Μεσσηνία, η Ηλεία, η Άρτα και η Ηγουμενίτσα.
Ειδικά σε αρκετές περιοχές της Μεσσηνίας οι αρχές έχουν διαπιστώσει εδώ και καιρό ότι είχαν αυξηθεί οι διαρρήξεις σε καταστήματα τροφίμων, καθώς επίσης και αρπαγές ζώων από μαντριά αλλά και οι διαρρήξεις σε σπίτια με κύριο στόχο τα τρόφιμα.
Επίσης κάτι άλλο που είχε τραβήξει την περιοχή των κατοίκων της περιοχής ήταν τα τομάρια σκύλων και γατών, δεδομένο που τους οδήγησε στο συμπέρασμα πως κάποιοι εξαθλιωμένοι συνάνθρωποι μας, έχουν ξεπεράσει τα όρια της πείνας και πλέον σκοτώνουν τα ζώα για να τραφούν.
Τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμος Γαργαλιάνων, σε συνεργασία με την Εκκλησία και συλλόγους της περιοχής, ανέλαβε πρωτοβουλία και οργάνωσε συσσίτια για τους εξαθλιωμένους μετανάστες.
Σοκαριστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε η προσωρινή επιτροπή που είχε συσταθεί και καλούσε τους κατοίκους για συμμετοχή στη σύσκεψη, όπως δημοσιεύεται στο «Ποντίκι». «Τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν φαινόμενα στον τόπο μας, αλλά και στις γειτονικές κωμοπόλεις, που όταν ακούσεις θλίβεσαι. Μαγαζιά ανοίγονται για κλοπή, αλλά οι κλέφτες ενδιαφέρονται για τρόφιμα. Έχουν αυξηθεί σημαντικά οι άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε. Σε γειτονική κωμόπολη βρίσκονται τομάρια από σκυλιά και γάτες, σημάδι που δείχνει ότι κάποιοι στρέφονται και σε αυτά τα ζώα, για να μην πεθάνουν από την πείνα. Κάθε συμπολίτης μας που νιώθει άνθρωπος δεν μπορεί να νιώθει αδιάφορος όταν συνάνθρωποι του βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση. Άλλωστε από πεινασμένο άνθρωπο όλα μπορεί να τα περιμένεις. Δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Γι’ αυτό κάποιοι συμπολίτες μας δημιούργησαν μια προσωρινή επιτροπή, με σκοπό την οργάνωση συσσιτίων για τους «πεινώντες και διψώντες» κατά τη ρήση του Ευαγγελίου».
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ