ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΒΡΑΒΕΙΑ ΛΕΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΕΙΩΝ ΄΄Ο ΔΑΝΑΟΣ''

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:59:00 π.μ. |


Ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός» με την χορηγία του Αργείου επιχειρηματία στην Αθήνα κ. Γεωργίου Λεούση, οργάνωσε   την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου ,  βραβεία με την ονομασία «Βραβεία Ανδρέας Λεούσης», στη μνήμη του ιατρού Α.Λεούση , πατέρα του χορηγού της εκδήλωσης.Η εκδήλωση έγινε στο μέγαρο του Συλλόγου στο Άργος στις 6.30 μ.μ. και  ομιλήτρια  ήταν  η ιατρός-καρδιολόγος  της πόλης του Αργους κ. Ελένη Παναγιωτοπούλου, με θέμα: «Εξελίξεις και προοπτικές στην Καρδιολογία». 





 Τα βραβεία  αφορούν τους τρείς [3]  πρώτους κατά σειρά επιτυχίας [βαθμολογίας] εισαχθέντες στις Ιατρικές Σχολές Ελληνικών Παν/μίων, απο τα Λύκεια της περιοχής του ΄Αργους και θα δίδονται κάθε χρόνο σε ιδιαίτερη εκδήλωση που θα οργανώνει ο Σύλλογός  την ημέρα εκείνη με παρουσία των αρχών , του κοινού κλπ αλλά και ιδιαίτερο ομιλητή για το ιατρικό λειτούργημα.
Τα βραβεία δόθηκαν  στους παρακάτω:
1. Κάκο Χρήστο του Ιωσήφ, απόφοιτο του 2ου Λυκείου ΄Αργους, επιτυχόντα με αριθμό μορίων 19.817 στην Ιατρική Σχολή Πάτρας.

2. Ρέμπελου Μαρία του Γεωργίου, απόφοιτο του 1ου Λυκείου ΄Αργους, επιτυχούσα με αριθμό μορίων 19.731 στην Στρατιωτική Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης.
3. Δήμα Δανάη του Ιωάννη, απόφοιτο του Ιδιωτικού Λυκείου ΄Αργους « ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», επιτυχούσα με αριθμό μορίων 19.595 στην Ιατρική Σχολή  Αθηνών.

Ο Σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων: «θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι η οργάνωση αυτών των βραβείων από τον Σύλλογό μας, είναι ακόμη μια διάκριση & αναγνώριση των πολυποίκιλων δυνατοτήτων του για την προώθηση και ανάδειξη προσωπικοτήτων της πόλης και της περιοχής, με την συμπαράσταση φιλοπάτριδων συμπατριωτών μας, μια κίνηση η οποία θα δυναμώνει ολοένα και περισσότερο, μιας και αποτελεί έναν από τους βασικούς μας στόχους».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Α.ΛΕΟΥΣΗ:
Ο Ανδρέας Λεούσης γεννήθηκε το 1899 στην Καρυά Αργολίδος από αγροτική οικογένεια. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο οτην Καρυά και το Γυμνάσιο στο Άργος. Φοίτησε τις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων του Βερολίνου και της Λειψίας και έλαβε το δίπλωμα του, της Γενικής Ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Χάγης-Γερμανίας, ένα από τα παλαιότερα Πανεπιστήμια της Ευρώπης που ιδρύθηκε το 1502. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1930 του απενεμήθη ο τίτλος του Δόκτορος με τη διδακτορική διατριβή «Ιστορία της υπινιακής παρακέντησης».Ως φοιτητής στη Γερμανία είχε εκλεγεί Πρόεδρος του Συλλόγου των Ελλήνων Φοιτητών Γερμανίας , μιας γενιάς φοιτητών που ανέδειξε πολλούς διακριθέντες επιστήμονες, καθηγητές πανεπιστημίων, πολιτικούς και διπλωμάτες, ένας δε εξ'αυτών ήτο και ο στενός του φίλος Ξενοφών Ζολώτας.
Από το 1930 μέχρι το 1941 εργάστηκε στις Πανεπιστημιακές κλινικές της Χάγης & της Λειψίας. Ταυτόχρονα από το 1934 ήσκησε την ιατρικήν ως Παθολόγος, διατηρώντας ιδιωτικό Ιατρείο στο Κέντρο της Λειψίας με ιδιαίτερη επαγγελματική επιτυχία .Με την κήρυξη του πολέμου επέστρεψε στην Ελλάδα, το τέλος του ΦεβρουαρΙου 1941 & εγκαταστάθηκε στο 'Αργος εξασκώντας τη Γυναικολογική - Μαιευτική. Κατά τη διάρκεια της κατοχής ως γνώστης της γερμανικής γλώσσας βοήθησε πολλούς συμπολίτες μας μεσολαβώντας στη Γερμανική Διοίκηση .Το 1944 παντρεύτηκε την Αργείτισσα Ασπασία Διαμαντοπούλου και απέκτησε μ΄αυτήν δύο τέκνα, τον Γεώργιο και την Ήβη. Εργάστηκε στο Άργος και στο Ναύπλιο, σε διάφορες δημόσιες θέσεις. Στο ΠΙΚΠΑ, στο ΙΚΑ, στο Κρατικό Νοσοκομείο του Άργους ως Γενικός Διευθυντής, στο Αγροτικό ιατρείο Καρυάς, αλλά και ως ιδιωτεύων Γυναικολόγος-Παθολόγος. Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Άργους.
Καθ' όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητος, άσκησε την Ιατρική ως Λειτούργημα. Είχε ισχυρή άποψη για την υποχρέωση του Ιατρού να βοηθά τους ασθενείς του, λέγοντας : «Η πόρτα του Ιατρείου μου είναι ανοιχτή για όλους.  Αυτός που δεν έχει χρήματα να με πληρώσει με αμοίβει με την ευγνωμοσύνη του . Αυτή την αμοιβή επιδιώκω γιατί αυτή ταιριάζει στον λειτουργό της Ιατρικής» Απέθανε το 1965.



Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν ο υφ/γος πράσινης ενέργειας  Ι. Μανιάτης
ο βουλευτής της ΝΔ Ι.Αδριανός ο αντιπεριφεριάρχης Τ.Χειβιδοπουλος ο πρόεδρος των Ελληνικών βιομηχανιών κλωστοϋφαντουργίας Ελευθέριος Κούρταλης,ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Δημήτριος Δημητρίου,ο εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου Καρυας Κ.Καρατζουλης,εκπρόσωποι του δημάρχου Άργους ο τέως βουλευτής Γ.Τσούρνος ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Δημήτριος ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Αργολίδας  και αρκετός κόσμος .
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ