V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Κάτι δεν μας πάει καλά.

Συνάντηση φορέων για την δημιουργία εργοστάσιου  επεξεργασίας πόσιμου νερού στην Αργολίδα.
 Διαβάσαμε σε δελτίο τύπου του υφυπουργού ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ κ. Γ.Μανιάτη την εξής ανακοίνωση:
Συνάντηση με θέμα την Δημιουργία Εργοστασίου Επεξεργασίας Πόσιμου Νερού στην Αργολίδα θα πραγματοποιηθεί, μετά από πρωτοβουλία του Υφυπουργού κ. Γιάννη Μανιάτη, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 17.30, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ- Μεσογείων 119).
Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν:

1. Ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, Καθ. Ανδρεαδάκης Ανδρέας, 2. Ο Επικεφαλής  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) κ. Χατζηπαραδείσης Αστέριος,
3. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χειβιδόπουλος Αναστάσιος,
4. Ο Δήμαρχος Ναυπλίου κ. Αναγνωσταράς Τάκης,
5. Ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Καμπόσος Δημήτρης,
6. Εκπρόσωποι του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) και των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης των Δήμων Ναυπλίου και Άργους- Μυκηνών (ΔΕΥΑΝ-ΔΕΥΑΡ).
Μήπως πρέπει να δούμε διαφορετικά τις προτεραιότητες σε σχέση με την διαχείριση των πόσιμων νερών στον νομό Αργολίδας πριν από την δημιουργία εργοστάσιου επεξεργασίας πόσιμου νερού. Η συζήτηση μάλλον «μυρίζει ιδιωτική εκμετάλλευση» του νερού του Ανάβαλου για λειτουργία συστήματος διπλής όσμωσης για παραγωγή πόσιμο νερό για
εκμετάλλευση.  

Η πηγή της Λέρνας μέχρι σήμερα μας δίνει ποσότητες νερού που μπορούν να καλύψουν όχι μόνο τους Καλλικρατικούς Δήμου Ναυπλίου και Άργους αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.
Άρα προτεραιότητα πρέπει να είναι
  1. Ενιαίος φορέας διαχείρισης του πόσιμου νερού στην Αργολίδα
  2. Μέτρα προστασίας των πηγών της Λέρνας σε σχέση με την λεκάνη απορροής και την “αγροτική εκμετάλλευση” του νερού της Λέρνας.
  3. Μέτρα για τα προβλήματα σπατάλης των δικτύων διανομής και τα μεγάλα προβλήματα διαρροής σε ποσοστά πάνω από 40 %.
  4. Λειτουργία διπλού δικτύου διανομής νερού στις πόλης και  εκμετάλλευση του νερού του Ανάβαλου για χρήσεις κήπων γηπέδων πράσινου γενικότερα για να μην σπαταλάμε νερό Λέρνας.
  5. Αναβάθμιση του χώρου της άντλησης των υδάτων από τις πηγές και νέο ΦΕΚ για την κατανομή και εκμετάλλευση των νερών των πηγών.
  6. Σχέδιο για ενιαία αντιμετώπιση του προβλήματος των διυλιστηρίων.
Αν δεν πάρουμε μέτρα σήμερα, που έπρεπε να τα είχαμε δει από χθες, μπορεί να έχουμε προτεραιότητα το θέμα της δημιουργίας εργοστάσιου επεξεργασίας πόσιμου νερού;
Είναι γνωστό ότι μεγάλες, όχι μόνο ελληνικές εταιρείες,  ενδιαφέρονται για την εκμετάλλευση του νερού από τις πηγές του Ανάβαλου. Μήπως θέλουν κάποιοι να πάρουν το πράσινο φως για να προχωρήσει άλλη μια «επένδυση για το καλό μας»;
  
Μπάμπης Αντωνιάδης
http://alliprotasi.wordpress.com/2011/01/18/nero-11/
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ