V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αύξηση κρουσμάτων της νέας γρίπης.


 Αύξηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης τις επόμενες έξι εβδομάδες αναμένουν τα στελέχη του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ την ίδια ώρα συμβουλεύουν όσους κολλάνε τον ιό Η1Ν1 να λαμβάνουν αναρρωτική άδεια και να παραμένουν στο σπίτι για να μειώσουν τη μεταδοτικότητα της νόσου.
Οι λοιμωξιολόγοι εκτιμούν ότι ο ιός Η1Ν1 θα «χτυπήσει» το προσεχές διάστημα μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού και γι' αυτόν το λόγο όσοι εμφανίζουν τα συμπτώματα της γρίπης πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μην κολλήσουν τους γύρω τους.

Αναρρωτική άδεια πρέπει να λαμβάνουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και οι μαθητές. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής εμφανίσει συμπτώματα γρίπης, οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να ειδοποιούν αμέσως τους κηδεμόνες του για να τον παραλάβει από το σχολείο, ενώ όταν ένας μαθητής ή εκπαιδευτικός εμφανίσει υψηλό πυρετό και έχει συμπτώματα γρίπης, θα πρέπει να παραμένει στο σπίτι.
Τα στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ σημειώνουν πως τα μέτρα για τον περιορισμό της νόσου στα σχολεία είναι: η αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, η αποφυγή της κοινής χρήσης των στυλό και άλλων προσωπικών αντικειμένων, το συχνό πλύσιμο των χεριών, η κάλυψη με χαρτομάντιλο του στόματος και της μύτης σε βήχα ή φτέρνισμα και ο συχνός αερισμός των αιθουσών. Ωστόσο, όπως δηλώνουν οι λοιμωξιολόγοι, αυτήν τη στιγμή δεν κρίνονται σκόπιμες η επιδημιολογική καταγραφή των απουσιών και η αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
12 θύματα
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, από την αρχή του χρόνου μέχρι και χτες είχαν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας συνολικά 65 άτομα, καθώς είχαν εμφανίσει επιπλοκές λόγω γρίπης, ενώ 34 ασθενείς εξακολουθούν να είναι σε σοβαρή κατάσταση και να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και ότι 19 ασθενείς κατάφεραν να «νικήσουν» τον ιό Η1Ν1 και νοσηλεύονται σε απλούς θαλάμους νοσηλείας ή έχουν πάρει εξιτήριο.
Παχυσαρκία και ιός Η1Ν1
Θύμα της νέας γρίπης έπεσε πριν από δύο μέρες ένας 55χρονος από την Κρήτη, ο οποίος νοσηλευόταν πολλές μέρες στην εντατική του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου. Ο ασθενής δεν είχε βεβαρημένο ιστορικό, αλλά ήταν παχύσαρκος, γεγονός που επιβάρυνε την κατάσταση της υγείας του. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τα παχύσαρκα άτομα, τονίζοντας ότι ο ιός Η1Ν1 προκαλεί βαρύτερη νόσο στους παχύσαρκους από ό,τι στα άτομα με φυσιολογικό βάρος.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα άτομα με δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο από 40 (άτομα που υποφέρουν από νοσογόνο παχυσαρκία) νοσούν πιο βαριά και παρουσιάζουν συχνότερα αναπνευστικές επιπλοκές που μπορεί να αποβούν ακόμα και θανατηφόρες. Παράλληλα οι ειδικοί διερευνούν το ενδεχόμενο μήπως τα παχύσαρκα άτομα χρειάζονται διαφορετικές δόσεις των αντι-ιικών σκευασμάτων ή διαφορετικό τρόπο χορήγησης των φαρμάκων.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ