ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Κλείνει το Ειρηνοδικείο Πόρου;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:41:00 π.μ. |
 Η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» φέρνει σημαντικές αλλαγές σε διοικητικό επίπεδο, οι οποίες ενδέχεται να επιφέρουν αλλαγές τόσο στην εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο και – εν μέρει- στην τοπική οικονομία.
Τελευταία, αυξάνονται οι φήμες που θέλουν το κλείσιμο υπηρεσιών στον Πόρο και σε άλλα νησιά και την μεταφορά τους σε άλλους Δήμους.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, συζητιέται σοβαρά το ενδεχόμενο της κατάργησης των Ειρηνοδικείων Πόρου και Σπετσών και συγχώνευσης των, με αυτό του Ναυπλίου.


Σε αυτά τα Ειρηνοδικεία καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα εργασιών, συμπεριλαμβανομένων πταισμάτων, προανακρίσεων, διαταγών πληρωμής, πολιτικών δικαστηρίων, πλειστηριασμών και ενόρκων βεβαιώσεων.
Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση τους με αυτό του Ναυπλίου, θα αποτελέσει πλήγμα για τις τοπικές κοινωνίες, αφού θα έχει ως συνέπεια την υποβάθμιση τους.
Επιπλέον, θα δεχθεί πλήγμα και η τοπική οικονομία αφού ως γνωστόν, τις μέρες των δικαστηρίων, αυξάνεται η κίνηση στην τοπική αγορά.
Με την κατάργηση των Ειρηνοδικείων Πόρου και Σπετσών, οι δημότες των νησιών και της Τροιζηνίας, θα ταλαιπωρούνται, άνευ λόγου και αιτίας, αφού θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν πολλά χιλιόμετρα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους.
Προφανώς η προοπτική κατάργησης των Ειρηνοδικείων Πόρου και Σπετσών, εντάσσεται στις εκπεφρασμένες προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης να καταργήσει τα μισά Ειρηνοδικεία της χώρας, παρά το γεγονός ότι ήδη η Δικαιοσύνη υπολειτουργεί λόγω έλλειψης υποδομών και προσωπικού.
Αναρωτιόμαστε, τι άλλο θα επιφέρουν οι μεταρρυθμίσεις του «Καλλικράτη» για τον Πόρο και ποιες υπηρεσίες θα ακολουθήσουν.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ