Την ανακαλύψαμε προ πενταετίας, και έκτοτε έχουμε γίνει τακτικοί θαμμώνες όποτε βρισκόμαστε στην περιοχή. Ο λόγος για την Μαριβόν, το αγαπημένο μας γαλλικό ταβερνάκι, κρυμμένο στο ορεινό χωριό του Ηλιόκαστρου Αργολίδας (15 λεπτά απο την Ερμιόνη).
Πρόκειται για ένα πραγματικά προσεγμένο και πολύ ζεστό οικογενειακό μαγαζί με εξαιρετική κουζίνα, όπου τα πάντα είναι σπιτικά (ακόμα και το ψωμί!) και φτιαγμένα με πολύ μεράκι. Στη Μαριβόν συναντάς έναν gourmet αέρα που δεν βρίσκεις στις ταβέρνες της περιόχης που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο οτι το word of mouth έχει κάνει πολύ καλά τη δουλεία του, με αποτέλεσμα να συναντάς κόσμο από το Porto Hydra και την Ερμιόνη μέχρι το Πορτο Χέλι και τις Σπέτσες που όσο να ‘ναι απέχουν κάμποσα χιλιόμετρα!
Τα ορεκτικά ποικίλουν ανάλογα με την ημέρα που θα πάτε, υπάρχουν όμως και μερικά stadarάκια.
Ζουμερή και αποφλοιωμένη παρακαλώ (!) ντομάτα με ελαιόλαδο και κύμινο, σκορδόψωμο και ζεστό κατσικίσιο τυρί τυλιγμένο με
μπείκον ή αν το προτιμάτε πιο ελαφρύ με dressing από μέλι. Το ένα είναι καλύτερο από το άλλο επομένως μην διστάσετε να τα δοκιμάσετε όλα!
Περνώντας στα κυρίως πιάτα, το κρέας έχει την τιμητική του, το ψήσιμο του οποίου επιμελείται ο πάντα χαμογελαστός και έτοιμος για κουβέντα κύριος Γιώργος. Δοκιμάστε cote de veau pour deux ή αλλιώς μπριζόλα γάλακτος για δύο η οποία είναι φα-ντα-στικ-κή. Και επείδη το μαγαζί έχει γαλλικό αέρα μην κάνετε το σύνηθες ελληνικό έγκλημα της καλοψημένης μπριζόλας. Ζητείστε saignant ή a point σαν να είστε σε κάποιο παριζιάνικο bistrot. Συνοδέψτε το με ολόφρεσκιες σπιτικές τηγανιτές πατάτες και μουστάρδα Dijon που προσφέρει το μαγαζί.
Στο συγκεκριμένο ταβερνάκι δεν γίνετε να μην δοκιμάσετε τα μοναδικά σπιτικά παγωτά που φτιάχνει η ίδια η κυρία Μαριβόν. Την παράσταση κλέβει το παγωτό με γεύση πικραμύγδαλο καθώς και εκείνο με πορτοκάλι. Παράλληλα θα βρείτε damme blanche, δηλαδή παγωτό βανίλια με σαντιγύ και ζεστή σοκολάτα, καθώς και πολλές άλλες λιχουδιές.
Όσων αφορά τα ποτά ανάλογα με τις ορέξεις σας δοκιμάστε από χύμα κρασάκι της περιοχής, μέχρι και την αγαπημένη μας βέλγικη μπύρα Duvel που τιμάμε δεόντος σε κάθε μας επίσκεψη. Τα καλοκαίρια η κράτηση είναι απαραίτητη, γι’ αυτό οργανωθείτε για να μην διασχίσετε την μισή Αργολίδα και καταλήξετε νηστικοί!
http://trapezomata.wordpress.