ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

«Λουκέτο» σε όλα τα φαρμακεία.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:40:00 π.μ. |

 Εντείνονται οι αντιδράσεις των φαρμακοποιών για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Από σήμερα και έως την Παρασκευή οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας πραγματοποιούν τριήμερη απεργία, ενώ οι συνάδελφοί τους στον Πειραιά ανακοίνωσαν ότι κατέρχονται σε απεργία διαρκείας έως την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπ. Υγείας. Το νομοσχέδιο κατατίθεται σήμερα στη Βουλή και δεν αναμένεται να έχει ψηφιστεί πριν από το τέλος του μήνα.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) καλεί τα μέλη του σε κινητοποιήσεις, ζητώντας να αποσυρθεί το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. «Η άρνηση δεν είναι επιλογή, το νομοσχέδιο θα κατατεθεί», απάντησε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος διαβεβαίωσε τους φαρμακοποιούς ότι δεν θα δοθεί δυνατότητα λειτουργίας φαρμακείου σε μη φαρμακοποιούς και δεν θα διαμορφωθεί πλαίσιο για φαρμακεία - σούπερ μάρκετ.

Διαβεβαιώσεις
Οι διαβεβαιώσεις, ωστόσο, δεν πείθουν την άλλη πλευρά, καθώς -με απόφαση του ΠΦΣ- οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας πραγματοποιούν τριήμερη απεργία από σήμερα έως και την Παρασκευή, καθώς και το διάστημα από 26 έως 28 Ιανουαρίου.

Το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιείται γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος ανέφερε στο «Εθνος» ότι, εκτός από τις ρυθμίσεις για «άνοιγμα» του επαγγέλματος, οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις οφειλές 400 εκατομμυρίων ευρώ από τα Ταμεία. Η διοίκηση του ΦΣΑ αναμένεται να εισηγηθεί να σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε όσα Ταμεία τούς οφείλουν χρήματα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ