ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Ερμιόνη,Ν.Κίος,Ναύπλιο γιόρτασαν τα Θεοφάνεια.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:25:00 μ.μ. |
                                                                                                     ΝΑΥΠΛΙΟ
 Στον ναό της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο αναβίωσε και φέτος το έθιμο των περιστεριών.Κατά την διάρκεια του αγιασμού αφήνονται μέσα στον ναό λευκά περιστέρια,έτσι οι πιστοί έχουν την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές πραγματικά συγκλονιστικές,και να μεταφερθούν με την βοήθεια του π.Ελευθέριου Μίχου,νοερά στην σκηνή της βαπτίσεως του Ιησού Χριστού από τον Ιωάννη,στον Ιορδάνη ποταμό,όπως ακριβώς περιγράφουν τα Ιερά Ευαγγέλια.
Πλήθος κόσμου συνέρρευσε και στο λιμάνι της πόλης,όπου για μια ακόμη φορά τελέστηκε ο αγιασμός των υδάτων με κάθε μεγαλοπρέπεια.


                                                                                                       
                                                                                                        ΕΡΜΙΟΝΗ
 Για άλλη μια χρονιά τα θεοφάνεια γιορτάστηκαν στην Ερμιόνη και τα παιδιά του σταυρού έπεσαν στη θάλασσα και ανέσυραν το σταυρό και την εικόνα της Παναγίας.
Ο Σταυρός ανεσύρθει απο τον Αντώνη Κρητικό και η εικόνα απο τον Αντώνη Λαζάρου
.Στην εξέδρα των επισήμων ο Δήμαρχος Ερμιονίδας κ. Καμιζής, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι,τοπικές αρχές, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πουλάς ο Περιφερειακός Συμβούλος κ. Μπιτζής και βέβαια ο Δήμαρχος του τέως Δήμου Ερμιόνης Ανάργυρος Λεμπέσης.



Ν.ΚΙΟΣ 
 Στην Ν.Κίο την τελετή του Αγιασμού των υδάτων τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κκ..Ιάκωβος παρουσία της νεοεκλεγείσας δημοτικής αρχής και πλήθος κόσμου.Επίσης οι κάτοικοι της Ν.Κίου αναβίωσαν και το έθιμο των γκαζοντενεκέδων,όπου πυροβολούν από τα καΐκια ντενεκέδες μέσα στην θάλασσα. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ