V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η σύνοδος Πρυτάνεων στο Ναύπλιο.


Τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει η επόμενη σύνοδος των πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, στο Ναύπλιο.
Η τελευταία –που ήταν και έκτακτη – έλαβε χώρα στο Βιομηχανικό Τεχνολογικό Πάρκο του Λαυρίου, τον περασμένο Δεκέμβριο και είχε αποκλειστική θεματολογία, τις επικείμενες μεταρρυθμίσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θέτουν σε νέες βάσεις την λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
Η επερχόμενη σύνοδος, είναι η ετήσια τακτική και την διοργάνωσή της έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Το περίεργο είναι πως ΚΑΙ αυτή η σύνοδος (δεύτερη κατά σειρά που διοργανώνει το ΠΑ.ΠΕΛ. η προηγούμενη ήταν το 2007 στην Καλαμάτα) διοργανώνεται μακριά από την έδρα του Πανεπιστημίου, την Τρίπολη.
Αν τελικά δεν αλλάξει κάτι μέσα στον μήνα που μας χωρίζει, από την σύγκλησή της, θα παρακολουθήσουμε για άλλη μια φορά, την απαξίωση της πόλης μας και τον υποβιβασμό της, δεδομένου ότι στην αξιολόγηση της καταλληλότητάς της κρίνεται υπολειπόμενη, από τους διοργανωτές.
Άραγε πως θα αντιδράσουν οι φορείς και οι νεοεκλεγέντες άρχοντες; Και ποια θα είναι η θέση των συλλόγων και επιμελητηρίων;
Από ό,τι πολύ καλά θυμόμαστε, η επιλογή της Καλαμάτας, για την προηγούμενη διοργανωθείσα από το ΠΑ.ΠΕΛ. σύνοδο, είχε ξεσηκώσει τους πάντες σε επίπεδο νομού Αρκαδίας (πολίτες, πολιτικούς, τοπικούς άρχοντες, εμπορικό σύλλογο, επιμελητήριο κ.τ.λ.) οι οποίοι εξέφρασαν –τότε- δριμύτατες διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας πως η Τρίπολη, ως έδρα του ΠΑ.ΠΕΛ. θα έπρεπε και να προηγηθεί στην επιλογή, να στηριχθεί οικονομικά με την σύνοδο και να τύχει της δέουσας προβολής, ως ιστορικός και τουριστικός προορισμός.
Η πιθανότατη και μάλλον αναμενόμενη απάντηση της δεύτερης απαξίωσης, προφανώς θ΄ αναφέρεται στην ξενοδοχειακή υποδομή….υψηλών προδιαγραφών, που δεν υπάρχει στην πόλη μας. Υπάρχει όμως εντός του νέου Καλλικρατικού μας δήμου ( Κάψια , Λεβίδι) άριστη παροχή φιλοξενείας και δυνατότητα συνεδριακών χώρων.
Αν και απ΄ ό,τι έχει ανακοινωθεί, προετοιμάζεται στη Δημητσάνα, την ίδια χρονική περίοδο, η συνάντηση των ΕΛΚΕ (Ειδικός Λογαριασμός για χρηματοδοτήσεις ερευνών), ίσως για να διασκεδαστεί η αναμενόμενη ΄΄γκρίνια΄΄ των Τριπολιτών.
Πάντως, αφού την φήμη και την σημαντικότητα σαν διοργάνωση, την έλκει ως επί το πλείστον η σύνοδος των πρυτάνεων, ( σε σχέση με τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΛΚΕ, που ούτως ή άλλως δεν αυτενεργούν, αλλά διοικούνται από τις πρυτανικές αρχές) θα μπορούσε η Σύγκλητος του ΠΑ.ΠΕΛ. να δώσει το προβάδισμα στην Τρίπολη, μ΄ αυτή την σύνοδο. Για να τιμήσει την έδρα του ΠΑ.ΠΕΛ. τον αγώνα των Αρκάδων για την ίδρυσή του και για τόσους ακόμα λόγους…. που θα μπορούσε να γραφεί ολόκληρο άρθρο. Με προεξάρχοντα ίσως λόγο, την οικονομική ενίσχυση της τοπικής αγοράς , στους χαλεπούς καιρούς που περνάει.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ