ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Μανιάτης: σε 18 με 24 μήνες οι έρευνες για υδρογονάνθρακες.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. |

 Για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη χώρα μας μίλησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στo Πρακτορείο Ειδήσεων Reuters.
O κ. Μανιάτης τοποθέτησε χρονικά την έναρξη των ερευνών (σεισμολογικές, γεωτρήσεις) στο ελληνικό
υπέδαφος σε 18 με 24 μήνες, ενώ εκτίμησε ότι θα διαμορφωθούν τέσσερα με πέντε γεωγραφικά μπλοκ ερευνών, με προτεραιότητα στη Δυτική Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο νεοϊδρυθέντα φορέα για τους υδρογονάνθρακες, ο Γιάννης Μανιάτης σημείωσε πως ρόλος του δεν θα είναι να κάνει ο ίδιος έρευνες, να αγοράζει σκάφη, γεωτρύπανα ή άλλο υλικό, αλλά να κάνει αναθέσεις σε ιδιώτες και στη συνέχεια να παρακολουθεί για λογαριασμό του Δημοσίου την πιστή εφαρμογή των όρων των αναθέσεων, με απόλυτη προσήλωση στις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, προκειμένου να μην υπάρξει ούτε μία πιθανότητα περιβαλλοντικού κινδύνου.
Ο υφυπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα έχει δυνατότητες να καλύψει ένα μέρος των αναγκών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, πιθανώς σε χρονικό βάθος κάποιων ετών να φτάσει σε μερίδιο της τάξης του 1/5 ή του ¼ από εγχώριες πηγές.
Υπογράμμισε ωστόσο πως το ζήτημα αυτό θα πάρει χρόνια:  “Θα πρέπει να διώξουμε από την κοινή αντίληψη την εικόνα ότι μπορεί σε ένα-δύο χρόνια να αρχίσουμε να μαζεύουμε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτό. Τέτοιου είδους προσπάθειες αποδίδουν οικονομικά μετά τουλάχιστον από πέντε χρόνια. Να μην θεωρήσει κανείς ότι δεν χρειάζεται και τόση προσπάθεια για να ανορθώσουμε την οικονομία μας επειδή θα βρούμε πετρέλαιο”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ