V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα"Κυριακή στο χωριό" Δήμαινα από την ΕΤ3

Η εκπομπή της ΕΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» προσκαλεί τον τηλεθεατή σε μία 3ωρη απόδραση με ξεχωριστές εικόνες από φυσικά τοπία, έθιμα, μουσικές και χορούς, ιστορικά μνημεία, τοπικά εδέσματα -εικόνες...
...και αφηγήσεις που προκαλούν νοσταλγία από το χωριό Δήμαινα της Αργολίδας, σήμερα στις 15:00



Δήμαινα
Η Δήμαινα είναι ένα χωριό που ανήκει στο Δήμο Επιδαύρου.
Οι κάτοικοί της είναι 630, αλλά αξιοσημείωτο το γεγονός, οτι όλο και περισσότεροι νέοι, επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα τους με αποτέλεσμα να παρατηρείται αύξηση των κατοίκων του νομού
Βρίσκεται σε υψόμετρο 150 μέτρων. Οι κάτοικοι κατοικούσαν αρχικά στο Αγγελόκαστρο Κορινθίας και στο Αραχναίο Αργολίδας κατά την θερινή περίοδο, και το χειμώνα ζούσαν στη Δήμαινα. Εδώ και 70 χρόνια όμως ζούν μόνιμα στη Δήμαινα.
Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες, κατά 80% και έχει το μεγαλύτερο ποσοστό νέων αγροτών.

Υπάρχουν συνολικά 10.000 στρέμματα καλλιεργήσιμα απο τα οποία το 70% είναι ελαιοκαλλιέργειες, και τα υπόλοιπα 30% είναι καπνά, βερυκοκιές, αχλαδιές και εσπεριδοειδή. Ο τόπος της Δήμαινας θεωρείται εύφορος, διαθέτει 50 γεωτρήσεις, οι 3 απο τις οποίες είναι κοινοτικές, ενώ η παραγωγή της σε λάδι φτάνει τους 700 τόνους κάθε χρόνο.
Σημαντική είναι η παροχή υπηρεσιών και διαφόρων αγαθών στη Δήμαινα, αφού θα συναντήσετε 3 ξυλουργεία, 2 συνεργεία αυτοκινήτων, 1 χοιροτροφική μονάδα, 2 τυροκομεία, 2 ταβέρνες, 1 κέντρο διασκέδασης, 1 βενζινάδικο, 1 θερμοκήπιο ανθέων έκταση 8 στρεμμάτων, 1 καφενείο, 1 super market, 1 κτίριο κοινοτικό πολλαπλών χρήσεων, που διαθέτει: εστιατόριο, καφετέρια, κέντρο νεότητας, βιβλιοθήκη, κινηματογραφική μηχανή, μπιλιάρδο, και πίνγκ πόνγκ.

Στην περιοχή της Δήμαινας υπάρχουν οι εκκλησίες. Του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου στις 21 Μαίου γίνεται παραδοσιακό πανυγήρι. Της Υπαπαντής του Χριστού του Αγίου Γεωργίου και πολλά άλλα εκκλησάκια.
Επίσης η περιοχή της Δήμαινας διαθέτει τα λεγόμενα μνημεία της φύσης. Αξίζει τον κόπο για κάθε επισκέπτη ναα γευθεί την
περίφημη γκιόσα, γνωστή σε όλη την περιφέρεια. Εύκολα φτάνει κανείς στη Δήμαινα, αφού απέχει 125 χ.λ.μ απο την Αθήνα, 35 χ.λ.μ. απο Ναύπλιο, 15 χ.λ.μ. απο Αρχαία Επίδαυρο και 5 χ.λ.μ από Νέα Επίδαυρο, συνδυάζοντας και την επίσκεψη στους κοντινούς αρχαιολογικούς χώρους οπως του Ναυπλίου, της Κορίνθου, και του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου.
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ