ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Αποκλεισμένα από το χιόνι:Νεοχώρι ,Δούκα Βρύση, Κεφαλόβρυσο, Εξοχή, Αλέα, Φρουσούνα, ’Αγιος Νικόλαος και Σκοτεινή.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. |

 Χιονόπτωση σημειώνεται και σήμερα σε περιοχές της κεντρικής και της νότιας χώρας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου, καθώς και διακοπές στην ηλεκτροδότηση.Η χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα ορεινά και ημιορεινά της Πελοποννήσου, όπου πάντως το βασικό εθνικό οδικό δίκτυο είναι ανοικτό.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας. Επίσης αλυσίδες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους οι διερχόμενοι οδηγοί, που κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης - Καλαβρύτων και Πατρών, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - ’ργους και στην ορεινή Κορινθία, αλλά και στο δρόμο Σπάρτη - Λογγανίκο - Μεγαλόπολη.Κλειστός είναι ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα μέσω Κανδήλας και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, το οποίο δεν λειτουργεί.
 Στην Αργολίδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Νεοχώρι και είναι αποκλεισμένα τα χωριά, Δούκα Βρύση, Κεφαλόβρυσο, Εξοχή, Αλέα, Φρουσούνα, ’γιο Νικόλαο και Σκοτεινή.
Παράλληλα, σημειώνονται ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος κυρίως σε χωριά της Αρκαδίας.
Συνεργεία εκχιονισμού βρίσκονται στους δρόμους κι εργάζονται αδιάκοπα, ενώ οι αρχές συνιστούν στους οδηγούς να είναι υποχρεωτικά εφοδιασμένοι με αλυσίδες, γιατί υπάρχουν σημεία που απαιτείται να τις χρησιμοποιήσουν.
Κλειστά ήταν σήμερα κι αναμένεται να είναι και την Παρασκευή τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα, Βυτίνα, Βλαχοκερασιά, ’γιο Πέτρο και Καστρί στην Αρκαδία.
Προβλήματα υπάρχουν και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, λόγω της κακοκαιρίας.
Από Λαμία προς Καρπενήσι, η συγκοινωνία γίνεται μόνο με αλυσίδες, αφού το ύψος του χιονιού σε διάφορα σημεία ξεπερνά και τα 50 εκατοστά.
Το ίδιο ισχύει και για το δρόμο Λαμίας - Δομοκού προς Καρδίτσα, Τρίκαλα και Λάρισα, ενώ σε κάποια τμήματα έχει διακοπεί η κυκλοφορία από νταλίκες οι οποίες προσπάθησαν να κινηθούν χωρίς αλυσίδες με συνέπεια να ντεραπάρουν. Στην περιοχή κινούνται μηχανήματα αποχιονισμού, που θα επιχειρήσουν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Στο δρόμο Λαμίας - Aμφισσας, η χιονόπτωση είναι ισχυρή στην περιοχή του Μπράλου και η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην περιοχή του Μπράλου έχουν ντεραπάρει νταλίκες και δυσκολεύουν την κυκλοφορία.
Σε όλο το εθνικό δίκτυο κινούνται εκχιονιστικά μηχανήματα που καθαρίζουν το οδόστρωμα και ρίχνουν αλάτι.
Στις ορεινές περιοχές της Φθιώτιδας και κυρίως στη δυτική Φθιώτιδα, η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ισχυρή και σε ορισμένες περιπτώσεις το χιόνι έχει ξεπεράσει και τα 70 εκατοστά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ