ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Εφιάλτης οι εισβολές ληστών σε σπίτια.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:01:00 π.μ. |


Πανικό προκαλούν οι εισβολές πολυμελών συμμοριών σε σπίτια, τόσο στην Αττική, αλλά πιο πολύ στην επαρχία, που δεν διστάζουν ακόμα και να σκοτώσουν ή να φερθούν βάναυσα ακόμα και σε μικρά παιδιά, για λίγα ευρώ και αντικείμενα πολλές φορές ευτελούς αξίας.

Αυτή η μορφή εγκληματικότητας, που πλήττει αποκλειστικά τους απλούς και κυρίως φτωχούς ή μέσης οικονομικής κατάστασης πολίτες, έχει εξελιχθεί σε φαινόμενο που οι αρχές αδυνατούν να ελέγξουν και οι άνθρωποι έχουν φτάσει στο σημείο να παρακαλούν να βγουν ζωντανοί και αρτιμελείς από μια τέτοια εμπειρία, την οποία θεωρούν πολύ πιθανή προοπτική για οποιονδήποτε.

Εδώ και καιρό το αστυνομικό δελτίο είναι καθημερινά γεμάτο με τέτοιες επιθέσεις, αιματηρές σε μεγάλο ποσοστό, γεγονός που δείχνει τη βιαιότητα των δραστών και το μέγεθος της ανησυχίας των πολιτών.
Τα τελευταία θύματα μιας τέτοιας επίθεσης ήταν προχθές το βράδυ ένα ζευγάρι τραπεζικών υπαλλήλων και τα δύο ανήλικα παιδιά τους που έζησαν τον τρόμο στα χέρια έξι αδίστακτων ληστών, στο Βέλο Κορινθίας.
Το ζευγάρι, ακριβώς για αποφύγει κάτι τέτοιο, είχε πάρει μέτρα ασφάλειας για το σπίτι, αλλά αυτό δεν τους προστάτεψε.
Οι έξι κακοποιοί όμως γνώριζαν ότι υπήρχε κάμερα στην είσοδο και είχαν στήσει ενέδρα στο πίσω μέρος του σπιτιού, που είναι το γκαράζ.
Οταν εμφανίστηκε ο άνδρας με το αυτοκίνητο του, μπήκαν μαζί του, τον ακινητοποίησαν με μαχαίρια και κατσαβίδια και τον οδήγησαν στο εσωτερικό του σπιτιού.
Εκεί όμως δεν βρήκαν χρήματα και έγιναν έξαλλοι. Ακινητοποίησαν τη γυναίκα, τα δύο ανήλικα παιδιά του ζευγαριού και την οικιακή βοηθό και έσπασαν ακόμα και τους κουμπαράδες των παιδιών για να πάρουν τις οικονομίες τους.
Τελικά πήραν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και ρούχα, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου, με το οποίο προσπάθησαν να διαφύγουν, εμβολίζοντας την πόρτα του γκαράζ, αλλά αυτή δεν υποχώρησε και αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν με τα πόδια.
Οι παθόντες λένε ότι δεν μιλούσαν καθαρά ελληνικά, γι' αυτό εκτιμάται ότι ήταν αλλοδαποί.
Εξαρση
Πληθαίνουν τα περιστατικά εισβολών σε σπίτια στην Αττική και την περιφέρεια. Πρόσφατα έγινε εισβολή από οκτώ άτομα σε σπίτι γιατρού στη Βαρυμπόμπη, απ' όπου αποχώρησαν με μια μικρή περιουσία, άλλα έξι άτομα μπήκαν σε σπίτι στο Κερατσίνι, ενώ τετραμελείς ομάδες «μπουκαδόρων» μαστίζουν διάφορες περιοχές. Μεγάλη έξαρση παρουσιάζει το φαινόμενο στη Βοιωτία, την Αργολίδα, τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, χωρίς όμως να... υπολείπονται και άλλες περιοχές της Ελλάδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ