ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

«Λουκέτο» για μία στις τέσσερις μικρές επιχειρήσεις.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. |
 Μία στις τέσσερις επιχειρήσεις είναι πιθανό να αναστείλει τη λειτουργία της, ως απόρροια της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της Συνομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 31 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με την εταιρεία MARC, σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 μικρών επιχειρήσεων με προσωπικό έως 49 άτομα.


Το 26,8% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ πιθανό να κλείσει την επιχείρησή του τους επόμενους μήνες, ενώ ποσοστό 25,9% δηλώνει ότι δυσκολεύεται να συνεχίσει την επιχειρηματική του δραστηριότητα. Παράλληλα, δυσμενείς είναι και οι προβλέψεις των ερωτηθέντων για την γενική οικονομική τους κατάσταση, με ποσοστό άνω του 70% να προβλέπει μείωση στον κύκλο εργασιών του, τη ρευστότητα, τη ζήτηση και τις παραγγελίες.

Αν και πάνω από επτά στους 10 επιχειρηματίες δηλώνουν ότι δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε περικοπή στο μισθό των εργαζομένων τους, το 54,9% θεωρεί πιθανό να περικόψει κατά το επόμενο εξάμηνο τις αποδοχές ή το ωράριο των υπαλλήλων τους.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας τόνισε ότι «με βάση τα παραπάνω και σύμφωνα με το πιο μετριοπαθές σενάριο, υπολογίζεται ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν πάνω από 320.000 θέσεις απασχόλησης (εργοδότες, αυτοαπασχολούμενοι, μισθωτοί) το επόμενο διάστημα, πιθανώς έως το τέλος του 2011».

Πηγή: cretalive.gr

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ