V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Τα επεισόδια στην Αθήνα έκαναν τον γύρο του κόσμου - (βίντεο)

 Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, κάνουν τον γύρο του κόσμου και αποτελούν βασικό θέμα και για τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
"Περίπου 100.000 εργαζόμενοι , φοιτητές και συνταξιούχοι πραγματοποίησαν πορεία στην Βουλή, για το χρέος, που έχει βουλιάξει την χώρα.
Οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισαν με δακρυγόνα τους διαδηλωτές, οι οποίοι απάντησαν με μολότωφ, μετατρέποντας την πλατεία Συντάγματος σε πεδίο μάχης", όπως τονίζει το Reuters.
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters "κατά την μεγάλη αυτή διαμαρτυρία για την ακρίβεια, τόσο οι ιδιωτικοί, όσο και οι δημόσιοι υπάλληλοι πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, με αποτέλεσμα να έχουν παραλύσει οι συγκοινωνίες και να έχουν κλείσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα".

Από την πλευρά του το BBC με τίτλο αναφέρει ότι "περισσότεροι από 30.000 διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία προς την Βουλή και αναφέρει τα επεισόδια που συνέβησαν στο κέντρο της Αθήνας, όπως και ότι έχουν παραλύσει οι συγκοινωνίες, τα σχολεία και επίσης ματαιώθηκαν περίπου 100 πτήσεις ενώ ορισμένα νοσοκομεία περιόρισαν την λειτουργία τους".

Επίσης αναφέρεται από το BBC ότι "έκλεισαν πολλές επιχειρήσεις και οι καταστηματάρχες οργισμένοι, συμμετείχαν στην πορεία μαζί με τους εργαζόμενους, ενώ σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη μεγάλη διαδήλωση που πραγματοποιείται από την αρχή της χρονιάς, καθώς η κυβέρνηση επιμένει στις περικοπές των μισθών ακολουθώντας του όρους για την απόσβεση του χρέους της χώρας".

Η Βρετανική “The Telegraph”έχει τίτλο “Νέες συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές” και φωτογραφία, ένα φλεγόμενο μοτοσικλετιστή της αστυνομίας.

Η “Τelegraph” υπολογίζει σε 100.000 τον αριθμό των διαδηλωτών και αναφέρει ότι είναι φοιτητές, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας.

Η “Daily Mail”, έχει τίτλο :“Οι δρόμοι της φωτιάς” και υπολογίζει σε 30.000 τους διαδηλωτές στην Αθήνα, που όπως αναφέρει επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ εναντίων των αστυνομικών.

Το CNN, έχει τίτλο “χιλιάδες διαδηλώνουν για την λιτότητα” και αναλύει τα αίτια που οδήγησαν χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους να βγουν στο δρόμο.




http://www.newpost.gr
ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ