V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΤΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Έφαγε «πόρτα» από το Φεστιβάλ της Επιδαύρου

 Μια σειρά παρεξηγήσεων δεν θα επιτρέψει στον κορυφαίο μας συνθέτη να γιορτάσει με τον τρόπο που του αρμόζει τα πενήντα χρόνια μουσικής του στο αρχαίο θέατρο. Η πρώτη παράσταση που θα έντυνε μουσικά ο Μίκης Θεοδωράκης, ήταν το 1961, οι «Φόνισσες» του Ευριπίδη, που είχε ανεβάσει ο Αλέξης Μινωτής, αλλά δεν εγκρίθηκε τελικά από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή. Η πρόταση για την εν λόγω παράσταση κατατέθηκε από τον ιδρυτή και εμπνευστή του «Αμφι-Θεάτρου» Σπύρο Α. Ευαγγελάτο και αφορούσε στο ανέβασμα της τραγωδίας του Σοφοκλή «Φιλοκτήτης», με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Λούκος, σε συνέντευξη που έδωσε για το θέμα, διευκρίνισε πως δεν γνώρισε ότι τη μουσική του έργου θα έγραφε ο Μίκης Θεοδωράκης. Αυτό μας επιβεβαίωσε και ο κ. Ευαγγελάτος, ο οποίος είπε ότι δεν μπόρεσε να τον δει προκειμένου να τον ενημερώσει για τους συντελεστές της παράστασης. Το θέμα, βέβαια, πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω της σημαντικής επετείου του μεγάλου δημιουργού. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ Α.Ε., Γιώργος Λούκος, ανέφερε ότι «Στην πρόταση του κ. Ευαγγελάτου δεν αναφερόταν καν το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη ως συντελεστή. Κι επειδή ο κ. Ευαγγελάτος συμμετείχε στο περσινό πρόγραμμα της Επιδαύρου, θεωρήθηκε σκόπιμο να δοθεί βήμα και σε άλλους σκηνοθέτες».

Από την πλευρά του, ο Σπύρος Ευαγγελάτος διευκρίνισε: «Κατέθεσα την πρόταση τον Οκτώβριο, με το όνομα του Γιώργου Κιμούλη για τον τραγικό ρόλο του Φιλοκτήτη. Στη συνέχεια είχα ζητήσει ραντεβού από τον κ. Λούκο για να του ανακοινώσω την πλήρη σύνθεση, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν λόγω φόρτου εργασίας του. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι αυτήν τη στιγμή». Ο Γιώργος Κιμούλης, από την άλλη, σχολίασε: «Δικαίωμα του κ. Λούκου. Από εκεί και πέρα, ο καθένας ανάλογα με τις επιλογές που κάνει, κρίνεται».

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ