ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Απόκριες στην Αργολίδα.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:19:00 π.μ. |

 Η περίοδος των Αποκριών και ο ετήσιος εορτασμός του Καρναβαλιού αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής παράδοσης.
Το Καρναβάλι, αποτελώντας τη σύγχρονη εκδοχή των Διονυσιακών Μυστηρίων, είναι αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων που σπεύδουν να μεταμφιεστούν με στολές και να γλεντήσουν ξέφρενα χορεύοντας και τραγουδώντας. Πολλές περιοχές του Νομού Αργολίδας οργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις θέλοντας να διασκεδάσουν και να ψυχαγωγήσουν τους ντόπιους και του επισκέπτες.
Στο Ναύπλιο, την πρωτεύουσα του Νομού, οι απόκριες ζωντανεύουν κάθε χρόνο μέσα από τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην Πλατεία Συντάγματος, τα αποκριάτικα δρώμενα και τις μεταμφιέσεις στα δρομάκια και τις πλατείες της πόλης και τα παραδοσιακά αποκριάτικα τραγούδια από τη Δημοτική Φιλαρμονική Μπάντα του Ναυπλίου, που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού.
Παρόμοιες αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνονται το τελευταίο σαββατοκύριακο, πριν την Καθαρά Δευτέρα, στην Αρχαία Επίδαυρο, το Πόρτο Χέλι, τη Νέα Κίο, στο Άργος, στο Λυγουριό ,καθώς και σε άλλες περιοχές του Νομού.
Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν παρέλαση αρμάτων, παρέλαση ένστολων καρναβαλιστών κάθε ηλικίας και λαϊκό αποκριάτικο γλέντι!
Οι Απόκριες ξεκινούν με το άνοιγμα του Τριωδίου και τερματίζονται με την κορύφωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων, πριν την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής.
Καλή διασκέδαση με άρωμα αποκριών από την Αργολίδα!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ