ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ερώτηση του Γ.Ανδριανού για την μη δωρεάν διανομή φέτας στους δικαιούχους.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:03:00 μ.μ. |

 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, μετά την απάντηση της αρμόδιας Υφυπουργού, η οποία επικαλέστηκε «τεχνικούς λόγους» για τη μη υλοποίηση του προγράμματος δωρεάν διανομής φέτας εκτός των άλλων δικαιούχων και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες όπως άτομα με αναπηρία και πολυτεκνικές οικογένειες για το έτος 2010, που επιδοτείται κατά 80% από την ΕΕ, κατέθεσε στη Βουλή νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κ. Σκανδαλίδη ζητώντας διευκρινήσεις για το ζήτημα αυτό.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:


«Με την παρούσα Ερώτησή μου επανέρχομαι στο θέμα που έθιξα με την από 6 Δεκεμβρίου 2010 Ερώτηση που είχα καταθέσει στη Βουλή προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη με θέμα τη διακοπή της δωρεάν διανομής φέτας εκτός των άλλων δικαιούχων και σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως άτομα με αναπηρία και πολυτεκνικές οικογένειες.

Στη σχετική γραπτή της απάντηση, η αρμόδια Υφυπουργός κ. Μ. Αποστολάκη μου επισημαίνει ότι:

«(…) Η δωρεάν διανομή του τυριού [για το έτος 2010] δεν πραγματοποιήθηκε για λόγους τεχνικούς, που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη φορέα υλοποίησης του έργου, με βάση διεθνή διαγωνισμό, εντός συγκεκριμένων χρονικών ορίων που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ως εκ τούτου, η μη υλοποίηση της διανομής τυριού δεν ήταν επιλογή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
(…) Επισημαίνεται ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες υλοποίησης του αντίστοιχου προγράμματος για το έτος 2011».

Η αόριστη επίκληση «τεχνικών λόγων» δεν επαρκεί ως απάντηση, ιδιαίτερα όταν το θέμα αφορά μια ενίσχυση προς ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, οι οποίες υπολογίζουν σ’ αυτή ιδιαίτερα σήμερα, εν μέσω της σφοδρής οικονομικής κρίσης που πλήττει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και μάλιστα όταν αυτό το πρόγραμμα επιδοτείται κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατόπιν τούτων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1)      Ποιοι συγκεκριμένα ήταν οι «τεχνικοί λόγοι που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη φορέα υλοποίησης του έργου, με βάση διεθνή διαγωνισμό, εντός συγκεκριμένων ορίων που ορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή» που οδήγησαν στη μη χορήγηση της ως άνω ενίσχυσης στους δικαιούχους, ποιοι φορείς της διοίκησης φέρουν την ευθύνη αυτής της εξέλιξης και ποιες οι διοικητικές ποινές που έχουν αποδοθεί γι’ αυτό.
2)      Αν έχει διασφαλιστεί η υλοποίηση του προγράμματος για το 2011».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ