ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Που ευδοκιμούν οι ελαιώνες των Πρυτάνεων;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:23:00 μ.μ. |

Γιάννης Γκιόλας
Δημοτ. Σύμβουλος της Άλλης Πρότασης

Η απάντηση στο περίεργο αυτό ερώτημα είναι:  στο Ναύπλιο!
   
Ας παρακάμψουμε, την ιλαροτραγική πλευρά του θέματος και ας έλθουμε στην πραγματικότητα.
   Στη συνεδρίαση του Δημοτ. Συμβουλίου του Δήμου Ναυπλιέων, στις 18-2  υπήρχε θέμα με τίτλο: Καθορισμός χώρου για τη δημιουργία του «Ελαιώνα των Πανεπιστημίων».
   Αφορούσε στην επιλογή θέσης των 24 φυτωρίων ελαιών που θα φύτευαν  ισάριθμοι πρυτάνεις οι οποίοι, το διήμερο 18-19 Φεβρουαρίου, πραγματοποιούν την σύνοδό τους στην πόλη μας.
   Από την Δημοτική Αρχή αστόχαστα και πρόχειρα προτάθηκε το τριγωνικό πάρκο – λωρίδα, που βρίσκεται δυτικά της ΔΕΗ και βορεινά της Α.Τ.Ε.

   Το οικοδομικό αυτό τετράγωνο που καλύπτεται από γκαζόν και διάσπαρτους ευκαλύπτους επιλέχθηκε σαν εύκολη λύση για την φύτευση ενός μικρού ελαιώνα.
   Θα μου πείτε, τι καλύτερο από ένα ακόμη χώρο πρασίνου στην πόλη μας. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά.
   Η τοποθέτησή μου στο συγκεκριμένο θέμα είναι ότι στην πόλη του Ναυπλίου δεν μπορεί με τόση προχειρότητα να αλλοιώνεται η μορφή του δημόσιου χώρου στις παρυφές του ιστορικού κέντρου.
   Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο συντοπίτης μας λογοτέχνης Άγγελος Τερζάκης είχε πει ότι, πρέπει να σκεπτόμαστε πάρα πολύ, για να αλλάξουμε τη θέση ακόμη και μιας πέτρας μέσα στην πόλη.  
   Δεν είναι επομένως δυνατό να φυτεύουμε ελαιώνες σε κεντρικά σημεία του αστικού ιστού της πόλης, εγγύτατα στα όρια του ιστορικού της κέντρου και μάλιστα με τρόπο που θα παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των διερχομένων οχημάτων, σε μία θέση που αποτελεί κυκλοφοριακό κόμβο υψηλής κυκλοφορίας.
   Το τελευταίο στοιχείο υποδείχθηκε και από τον κ. Σαλεσιώτη, ο οποίος ισχυρίσθηκε ότι το εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο αποτελεί πρασιά και οδική «νησίδα», που δεν επιδέχεται μεταβολή.
   Σχετικά και η συντριπτική πλειοψηφία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας του Ναυπλίου εισηγήθηκε τη θέση να φυτευθούν  προσωρινά τα 24 δενδρύλλια σε μεγάλες γλάστρες και να τοποθετηθούν στο πάρκο «Αριστοτέλη Ωνάση», βορείως του προαυλίου των Λυκείων με την πάροδο δε του χρόνου και κατόπιν μελέτης να εξευρεθεί η οριστική τους θέση.
   Όλα τα παραπάνω αγνόησε η Δημοτική πλειοψηφία, με την οποία στοιχήθηκε και η παράταξη του κ. Γραμματικόπουλου και εν τέλει εμμένοντας πεισματικά και αστόχαστα αποφάσισαν τη δημιουργία  του μικρού αυτού ελαιώνα σ’ ένα χώρο τόσο ασύμβατο, περιφρονώντας το ύφος και τη φυσιογνωμία της πόλης.
   Ε, δεν θα τρίζουν πια τα κόκαλα του μακαρίτη του Άγγ. Τερζάκη μετά από αυτό;
                                                                  Γιάννης Γκιόλας
                                               Δημοτ. Σύμβουλος της Άλλης Πρότασης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ