V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

ΘΕΣΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ


Aπο τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

 Εν όψει της Εορτής του Ευαγγελισμού και του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Παναγίας ο οποίος ευρίσκεται στην συνοικία Πρόνοιας Ναυπλίου γνωρίζουμε ότι θα δεχθείτε αιτήσεις από πολλούς μικροπωλητές για την ενοικίαση χώρου και την εγκατάσταση από μέρους τους πάγκους με εμπορεύματα όπως γίνετε εδώ και αρκετά χρόνια.
    Ένα <Παραδοσιακό> και <Θρησκευτικό> πανηγύρι όπως κάποιοι θέλουν να το ονομάζουν ακόμα και σήμερα, το οποίο πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στη Πόλης μας, στην καρδιά του Νέου Αναπτυσσόμενου Εμπορικού της Κέντρου και ιδιαίτερα σε ημέρες που χιλιάδες επισκέπτες έρχονται να θαυμάσουν τις φυσικές ομορφιές και τα ιστορικά της μνημεία. Ένα <πανηγύρι> το οποίο εδώ και 15 χρόνια έχει ξεφύγει από κάθε σύννομη λειτουργία,  έχοντας γίνει όλοι μας μάρτυρες των μέχρι σήμερα απαράδεκτων καταστάσεων και ενεργειών, με καταλήψεις επιπλέον Δημοτικών χώρων από <παράνομους μικροπωλητές, συμπλοκές μεταξύ μικροπωλητών, εμπόρων και μικροπωλητών  και βουνά σκουπιδιών μετά την αποχώρησή τους.

    Με την παρούσα επιστολή μας σας καλούμε πριν από όποια δική σας απόφαση να λάβετε σοβαρά υπ΄οψη σας ότι από το 2010 η οικονομική κρίση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας έχει επηρεάσει τα μέγιστα τόσο τον εμπορικό κόσμο και τις μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις όσο και τους χιλιάδες καταναλωτές της Πόλης μας και του Νομού μας με τα γνωστά επακόλουθα.
    Δεκάδες επιχειρήσεις έχουν κλείσει και πολλές ακόμα ετοιμάζονται να κλείσουν. Όχι από λάθη των παλιών και νέων συναδέλφων μας – ανδρών και γυναικών – αλλά από την ανέχεια στην οποία από λάθη άλλων έχει περιέλθει η αγορά μας και η χώρα μας γενικότερα.
    Κατόπιν όλων των ανωτέρω σας καταθέτουμε για πολλοστή φορά τις θέσεις και προτάσεις μας έτσι ώστε ούτε το <πανηγύρι> να μην γίνει, αλλά και η τοπική αγορά και κατ επέκταση οι αγορές του Νομού μας να μην δεχθούν ένα οικονομικό κτύπημα τέτοιο και μία οικονομική αφαίμαξη χρημάτων, τα οποία θα είναι μη ανατρέψιμα για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα σε βάρος μεγάλου μέρους τοπικών επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές, καθώς και σε βάρος της ανάπτυξης της περιοχής μας.
  1. Πάγια θέση του Εμπορικού κόσμου της Πόλης μας και του Νομού μας λόγω τις απαράδεκτης και άναρχης επέκτασης του, είναι η κατάργηση από τον συγκεκριμένο χώρο αυτού του είδους του <πανηγυριού> και η έρευση ενός άλλου χώρου όπου δεν θα δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα και δεν θα λειτουργεί σε βάρος της τοπική αγοράς και της Πόλης μας. ΣΗΜ.: Να μεταφερθεί ο κύριος όγκος του στους χώρους της παραλιακής εντός της ανάπλασης.
  2. Η διάρκεια του να περιορισθεί από την Πέμπτη 24 Μαρτίου και από ώρα 14.00 έως και την Παρασκευή 25 Μαρτίου  στις 21.00.
  3. Για την πραγματοποίηση της θρησκευτικής δομής του πανηγυριού να δοθεί μόνο η οδός 25η Μαρτίου και από την διασταύρωση αυτής με την Μιχαήλ Ιατρού έως την διασταύρωση του πρατηρίου Τσιπόκα και μόνο από την μία πλευρά του. ( Άνοδος προς Ιερό Ναό) Η κάθοδος να είναι ελεύθερη για οχήματα.
  4. Το κομμάτι αυτό να δοθεί μόνο σε πωλητές με παραδοσιακά προϊόντα όπως, κεντήματα, παιχνίδια, παραδοσιακά είδη – κατασκευές, εικόνες, λιβάνια, μικροδώρα, Εκκλησιαστικά είδη, Είδη παραδοσιακής τέχνης, παραδοσιακά γλυκίσματα, δίσκοι, κασέτες, βότανα, καλαμπόκια, κάστανα, γουρνοπούλες, κ.λπ.
  5. Κανένας άλλος δρόμος ή μέρος να μην δοθεί στην περιοχή της Πρόνοιας για την τοποθέτηση πάγκων.
  6. Ο μεγάλος όγκος με είδη ένδυσης και λοιπά βιομηχανικά είδη να μεταφερθούν σε χώρο της ανάπλασης <Παρ. Ναυπλίου – Ν. Κίου)
  7. Οι άδειες θα πρέπει να κατατεθούν από τον κάθε πωλητή προσωπικά στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την παραχώρηση της θέσης και όχι ομαδικές από εκπροσώπους Συλλόγων & Ομοσπονδιών..(Σύμφωνα με την παρ.1, άρθρο 2 του Ν. 3377/05)
  8. Λόγω της ημέρας ( παραμονή ) η οποία είναι εργάσιμη για την τοπική αγορά οι χώροι μπροστά στα καταστήματα που ευρίσκονται και λειτουργούν επί της 25ης Μαρτίου να παραμείνουν ελεύθεροι χωρίς  να τοποθετηθούν πάγκοι, αλλά και να μην ζητηθεί από το Δήμο να πληρώσουν οι τοπικοί καταστηματάρχες αντίτιμο για τα πεζοδρόμια, όπως έγινε το 2010 με την αξίωση των 170,00 €.
  9. Να  απαγορευθεί η στάθμευση των οχημάτων των μικροπωλητών στα στενά της Πρόνοιας έτσι ώστε να υπάρχει ελεύθερη διέλευση προς κάθε κατεύθυνση των οχημάτων άμεσης ανάγκης, καθώς και επάνω από τα πεζοδρόμια.
  10. Όλοι οι μικροπωλητές θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τους κανόνες καθαριότητας στο χώρο τους.
  11. Ο Δήμος να μεριμνήσει σε συνεργασία με τους μικροπωλητές για την καθαριότητα των χώρων. Η εικόνα που παρακολουθούμε κάθε χρόνο μετά την αποχώρηση τους είναι απαράδεκτη με τα βουνά από σκουπίδια και χαρτόκουτα ιδιαίτερα όταν βρέχει.
  12. Με παρέμβαση του Δήμου και της Δημοτικής Αστυνομίας κατά την διάρκεια του <πανηγυριού> να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση των επισκεπτών μας προς το κάστρο του Παλαμηδιού χωρίς να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.


                                                                    Με εκτίμηση
Για τον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλίου

Ο Πρόεδρος του Δ/Σ                 Η Γεν. Γραμματέας
 Αργυρόπουλος Παναγιώτης       Μητρόπαπα Γεωργία



ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ