ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

53 χρόνια θυμούνται το αεροπορικό δυστύχημα στην Πουλακίδα ανήμερα του Αγίου Σωφρονίου.(Ντοκουμέντο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:41:00 μ.μ. | |
Αεροπλάνα τύπου F 84G,τα ιδία κατέπεσαν στο χωριό Πουλακίδα
 Πανηγυρικά εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Σωφρόνιου στον Δήμο Ναυπλίου όπου τιμάται όλως ιδιαιτέρως ο Άγιος στο δημοτική κοινότητα της Πουλακίδας 6κμ από την πόλη. Παράλληλα έγινε και επιμνημόσυνη δέηση κατά την λιτανεία,υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των δυο άτυχων πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας.Πιο συγκεκριμένα το 1958 δυο αεροπλάνα της πολεμικής αεροπορίας εκτελώντας ασκήσεις πάνω από την περιοχή συγκρούστηκαν στον αέρα με αποτέλεσμα όλα τα συντρίμμια να πέσουν στο χωριό της Πουλακιδας.
Εφημερίδα Ελευθερία της 12/3/1958 αναφέρετε με ρεπορτάζ στο ατύχημα.
 Ήταν μεσημέρι ,θυμούνται κάποιοι από τους κατοίκους που πρόλαβαν το συμβάν και συνεχίζουν ήταν μέρα μεσημέρι όταν έγινε το ατύχημα παντού έπεφταν συντρίμμια με φωτιά ακόμα και μέσα σε σπίτια ο κόσμος έτρεχε από εδώ κι εκεί πανικός ...και ως θαύμα ούτε μύτη δεν άνοιξε μόνο υλικές ήταν οι ζημιές.
Αεροπλάνα τύπου F 84G στην βάση τους στην Ελευσίνα
 Οι κάτοικοι κοίταξαν τότε το ημερολόγιο κι είδαν πως εκείνη την ημέρα εόρταζε ο Άγιος Σωφρόνιος κι από τότε και κάθε χρόνο τον γιορτάζουν όλως ιδιαιτέρως, μάλιστα μετά τον πανηγυρικό εσπερινό λιτανευουν την ιερά εικόνα του Αγίου σε όλο το χωριό. Για την ιστορία να πούμε πως εκείνη την περίοδο και λίγες ημέρες πριν γίνει το ατύχημα με τα αεροπλάνα κάποιοι από τους κατοίκους του χωριού είχαν δει τον Άγιο Δημήτριο να περιφέρεται στο χωριό τους , να σημειωθεί πως το χωριό έχει πολιούχο και προστάτη του τον Άγιο Δημήτριο.Επίσης να σημειωθεί πως και οι δυο πιλότοι των αεροπλάνων σκοτώθηκαν .
 Φέτος στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε χωρίς πολλά πράγματα λόγω της καθαρής εβδομάδος της Σαρακοστής, τέλεσε ο πατήρ Ευάγγελος Μαστορίκος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ