V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΓΕΤΟ ΣΤΑ ΙΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Κυριολεκτική καταστροφή επέφερε ο παγετός χθες βράδυ στα Ίρια. Η θερμοκρασία ήταν για πολλές ώρες 5, 6, βαθμούς κάτω από το μηδέν με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοκληρωτικά όλες οι καλλιέργειες. Οι ζημίες επεκτείνονται και στο φυτικό τομέα και όχι μόνο στην παράγωγη (καρπούς). 
Οι αγκινάρες που είναι και η κύρια καλλιέργεια καταστράφηκαν ολοκληρωτικά και ένας θεός ξέρει εάν θα ξαναδώσουν καρπούς τα φυτά διότι ο παγετός ήταν τόσο σκληρός που έχει κάνει ζημία και στα φυτά. Μαρούλια ,μπρόκολα,κουνουπίδια λάχανα και γενικά ότι καλλιέργεια υπήρχε στην περιοχή αποτελεί πια παρελθόν .
 Οι κάτοικοι του χωρίου είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση διότι κατά ένα 90 % η οικονομικοί πόροι του χωρίου προέρχονται από τις αγροτικές καλλιέργειες που τώρα ήταν επάνω στην παραγωγή .
Οι παραγωγοί τόσο καιρό επένδυαν και πλήρωναν φυτοφάρμακα λιπάσματα και μεροκάματα με σκοπό να βγάλουν τα προς το ζην μιας και οι καιροί είναι δύσκολοι και τώρα βρίσκονται σε απόγνωση.
 Ας ευχηθούμε ο ΕΛΓΑ να κινηθεί γρήγορα και αποτελεσματικά και δίκαια. Επίσης ο δήμος και η περιφέρεια και όλοι οι πολιτικοί της περιοχής ας βοηθήσουν με κάθε τρόπο ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής .

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ