V.STAMATIS
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΙΔΗ ΣΠΙΤΙΟΥ

Σελίδες

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Λαός στο Κολωνάκι κατά Σημίτη (Βίντεο)

 Τα στενά δρομάκια του Κολωνακίου είχαν καιρό να δουν μαζεμένους τόσους ετερόκλιτους «επισκέπτες», από παππούδες με μαγκούρες μέχρι καλοστεκούμενες κυρίες και πιτσιρικάδες.
Εκατοντάδες πολίτες, που ανταποκρίθηκαν στο κέλευσμα του νεοσύστατου κινήματος διαμαρτυρίας, γνωστού ως «Κίνημα Πολιτών Πόρτα-Πόρτα», συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην οδό Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, για την οικονομική κατάσταση της χώρας.
Η δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης συγκέντρωσης πυροδότησε την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., μια και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για «υποκίνηση τέτοιων δράσεων» και την κάλεσε να «συμμαζέψει τέτοιου είδους συμπεριφορές». «Τέτοιου είδους ενέργειες, ειδικά εναντίον ενός πρώην πρωθυπουργού, που έχει προσφέρει πολλά στη χώρα, είναι αποπροσανατολιστικές και τείνουν στα όρια της αυτοδικίας», είπε χαρακτηριστικά. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, που υποστήριξε πως η Ν.Δ., μέσω των στελεχών της, υποκινεί εκδηλώσεις «δήθεν οργής».

Κόντρες και συνθήματα

Η Νέα Δημοκρατία επιχείρησε ν' απαντήσει, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «καταδικάζει -σε αντίθεση με την πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ- κάθε μορφή βίας», ενώ καταλόγισε «πολιτικό θράσος» στα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ: «Η εμμονή στους μονότονους ισχυρισμούς τους αποκαλύπτει πολιτικό θράσος. Αποβλέπει στην πρόκληση πόλωσης και καθίσταται ύποπτη».

Από νωρίς χθες το μεσημέρι ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου μπροστά από το διαμέρισμα του πρώην πρωθυπουργού είχε αποκλειστεί από άνδρες της αστυνομίας. Οι περισσότεροι από 500 συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα εναντίον των πολιτικών, υποστηρίζοντας πως «αυτοί χρεοκόπησαν τη χώρα». Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν τα «κλέφτες-κλέφτες», «αλήτες-προδότες-πολιτικοί», καθώς και «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ να ληστεύει το λαό».

Η συγκεκριμένη διαμαρτυρία είναι η δεύτερη που πραγματοποιεί το κίνημα «Πόρτα-Πόρτα» -πρωτεργάτες του οποίου είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος και ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης- μετά τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και το σπίτι του Ακη Τσοχατζόπουλου πριν από λίγες ημέρες. Σύμφωνα με μέλη του, οι «επισκέψεις» μπροστά από σπίτια πολιτικών θα συνεχιστούν - στη λίστα, άλλωστε, βρίσκονται πολιτικοί όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Το επόμενο ραντεβού έχει δοθεί έξω από το σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα την άλλη εβδομάδα.

ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Κέντρο Βιολογικής Γεωργίας
ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ