ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

"Κόβουν" τους επιχειρηματίες από το πρόγραμμα λόγω...περαίωσης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:46:00 π.μ. |
 Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει αυτές τις μέρες όσους επιχειρηματίες ήλπιζαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης –μέσω του ΟΕΑΔ- των ασφαλιστικών εισφορών για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την πρόσληψη νέων υπαλλήλων.
 Το πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να ανακουφίσει τους εργοδότες και να ανακόψει τους φρενήρεις ρυθμούς της αυξανόμενης ανεργίας… σκόνταψε στα “φωτεινά” μυαλά του υπουργείου Οικονομικών που δεν επιτρέπουν στις Εφορίες να δίνουν φορολογική ενημερότητα λόγω… περαίωσης! Ναι, το υπουργείο που διαφήμιζε ως…προαιρετική την περαίωση θεωρεί τώρα οφειλέτες όσους επιχειρηματίες δεν έχουν αποπληρώσει όλες τις δόσεις ή που έχουν μπει στη ρύθμιση!

Την αβελτηρία εάν όχι την ανοησία του Δημοσίου δοκίμασαν αυτές τις μέρες επιχειρηματίες και της Κρήτης που πήγαν στον ΟΑΕΔ για να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά και από εκεί τους ζητήθηκε, όπως είναι φυσικό, ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη χθες το πρωί: Γνωστός επιχειρηματίας χωρίς οφειλές και εκκρεμότητες αφού συνεννοήθηκε με τον ΟΑΕΔ πήγε στο ΙΚΑ και πήρε την ασφαλιστική ενημερότητα και στη συνέχεια πήγε στη Β’ΔΟΥ. Τα στελέχη της οποίας τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τους χορηγήσουν την ενημερότητα “αφού το σύστημα βλέπει ότι χρωστάτε”

-Μα, δεν είναι δυνατόν! Δεν οφείλω τίποτα, δεν έχω εκκρεμότηες, πληρώνω κανονικά το ΦΠΑ μου, είπε έκπληκτος ο επιχειρηματίας.

“Δεν έχετε δώσει όλες τις δόσεις της περαίωσης”, του απάντησαν από την Εφορία και ο επιχειρηματίες εξερράγη λέγοντας ότι αναφέρονται σε ένα μέτρο που είναι… προαιρετικό, πως μπορούσε να μην το αποδεχτεί και δεν είναι φόρος. “Το αποδέχτηκα, έκανα τη ρύθμιση και πληρώνω κανονικά τις δόσεις μου”, τόνισε ο επιχειρηματίας για να λάβει την απάντηση ότι δυστυχώς το…σύστημα θεωρεί… “βεβαιωμένο φόρο” τις δόσεις που πρέπει να πληρωθούν όλες για να πάρει ενημερότητα!

Δυστυχώς η συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι μοναδική και δείχνει το μπάχαλο που επικρατεί. Η κυβέρνηση αυτοαναιρείται και αυτουπονομεύεται αφού το ένα υπουργείο (Εργασίας) αποφασίζει να εφαρμόσει μέτρα για την τόνωση της αγοράς και την μείωση της ανεργίας και το άλλο υπουργείο (Οικονομικών) μεθοδεύει με τρόπο προκλητικό την εξόντωση των επαγγελματιών! Ακόμη και στις τοπικές ΔΟΥ σηκώνουν τα χέρια ψηλά αφού, όπως λένε, με βάση τα ηλεκτρονικά συστήματα και τις εγκυκλίους “δεν μπορούν να δώσουν φορολογική ενημερότητα”!

Για το θέμα ενημερώθηκε και ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας κ.Κεγκέρογλου που χθες συνομίλησε με τον ομολόγο του στο υπουργείο Οικονομικών κ.Κουσελά για να βρουν μια λύση.

“Είναι σοβαρό αυτό το θέμα και δεν ξέρουμε στο υπουργείο πως προέκυψε”, είπε ο υφυπουργός που αναμένει σήμερα την απάντηση (και τη λύση ελπίζουμε) του υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτό το πρόγραμμα πρέπει να προχωρήσει, τονώνει την αγορά και πρέπει να προχωρήσει. Δεν μπορεί να το σταματήσει τίποτα και καμιά γραφειοκρατία”, είπε με νόημα ο κ.Κεγκέρογλου.

http://atithaso.blogspot.com/2011/03/blog-post_1478.html#ixzz1FWZHNSCD
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ