ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Γ.Ανδριανός: Όχι στην επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:12:00 π.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο με θέμα τα σημαντικά προβλήματα που θα ανακύψουν από την ενδεχόμενη επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Η σχεδιαζόμενη επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί θα έχει εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική αμπελουργία και οινοποιία που σήμερα απασχολεί περί τις 200 χιλιάδες οικογένειες, καθώς θα οδηγήσει σε νέα αύξηση στην τιμή του κρασιού, μετά την αύξηση του ΦΠΑ από το 9% στο 23%.

Η νέα αυτή επιβάρυνση θα πλήξει καίρια τη βιωσιμότητα παραδοσιακών αμπελουργικών καλλιεργειών, αλλά και μεγάλων σύγχρονων επενδύσεων στο χώρο του οίνου που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών κρασιών στις διεθνείς αγορές.

Επισημαίνεται ότι σε καμία οινοπαραγωγό χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιβάλλεται ΕΦΚ στον οίνο.

Κατόπιν αυτών, και με δεδομένη την πιεστική ανάγκη ενίσχυσης και όχι καταστροφής των συγκριτικών αναπτυξιακών πλεονεκτημάτων της πατρίδας μας,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1) Αν σκοπεύει να επιβάλει Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, με δεδομένο το καίριο πλήγμα που θα συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη στις μικρές παραδοσιακές καλλιέργειες και τις μεγάλες επενδύσεις στο χώρο».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ