ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Γ.Ανδρίανος: Να αναληφθούν συγκεκριμένες δράσεις για την αδυναμία πληρωμής δανείων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:55:00 π.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλο με θέμα την ανάγκη αντιμετώπισης του κοινωνικού προβλήματος που έχει ανακύψει από την αδυναμία πληρωμής δανείων λόγω της δραματικής μείωσης των εισοδημάτων των δανειοληπτών.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Μεγάλος αριθμός πολιτών που πήραν δάνεια, κυρίως στεγαστικά, βρίσκεται σήμερα σε εξαιρετικά δυσχερή θέση αδυνατώντας να εξυπηρετήσουν τα χρέη. Ενώ όταν συνήψαν τις δανειακές συμβάσεις με τις τράπεζες, οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματα τους ήταν σε τέτοιο επίπεδο που μπορούσαν να αποπληρώνουν τις δόσεις τους και να ζουν αξιοπρεπώς, μετά τις μειώσεις στα οικογενειακά εισοδήματα, την επιβολή φόρων και τις μεγάλες αυξήσεις εισφορών, αδυνατούν εκ των πραγμάτων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.



Με δεδομένες τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις αλλά και την απροθυμία που παρατηρούνται σε πολλές περιπτώσεις από πλευράς των τραπεζών για τη ρύθμιση των δανείων όπου αποδεδειγμένα υπάρχει αδυναμία καταβολής των δόσεων, και τις απαιτήσεις για ρύθμιση με υψηλά επιτόκια και υποθηκεύσεις περιουσιακών στοιχείων, αλλά και μετά την ολοκλήρωση του PSI και τις επανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών που προβλέπονται από τη νέα δανειακή σύμβαση,



ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

(1) Αν προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις, και ποιες είναι αυτές, για την αντιμετώπιση του σοβαρού πλέον κοινωνικού προβλήματος που αφορά πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους λόγω μείωσης των εισοδημάτων τους, αύξησης των πάσης φύσεως φόρων και επιβολής εισφορών, μετά την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που προβλέπεται στη νέα δανειακή σύμβαση».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ