ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Γ.Ανδριανός:"Ανάγκη μείωσης ασφαλιστικών εισφορών OAEE"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη με θέμα την ανάγκη εξέτασης της δυνατότητας μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, οι οφειλές εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη, καθώς η ύφεση και οι αλλεπάλληλες μειώσεις στα εισοδήματα, καθιστούν για μεγάλο αριθμό επαγγελματιών απαγορευτική την καταβολή.

Επισημαίνεται ενδεικτικά ότι στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, από τις 874.000 ασφαλισμένους, στο 6ο δίμηνο του 2011 κατέβαλαν εισφορές μόνο 434.000.

Καθίσταται προφανές ότι είναι άμεσα αναγκαίο να εξεταστεί η δυνατότητα μείωσης των εισφορών, οι οποίες είχαν προσδιοριστεί με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα, πριν την επέλευση της κρίσης.

Κατόπιν αυτών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1) Ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, που κατέστη αναγκαία δεδομένης της οξείας ύφεσης και των συνεπειών της στην πραγματική οικονομία».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ