ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτή επιστολή του Βασίλη Σιδέρη στον Γ.Γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:43:00 μ.μ. |
Κύριε Γενικέ

Η Αργολίδα είναι ένας Νομός όπου το 70% του πληθυσμού της ασχολείται με την γεωργία. Για την καλλιέργεια των αγροτικών εκτάσεων και την Αγροτική Ανάπτυξη της περιοχής απαραίτητο αγαθό είναι το νερό. Το έργο του Αναβάλου το οποίο θα δώσει πνοή στην Αργολίδα βρίσκεται μεν σε εξέλιξη αλλά ο χρόνος αποπεράτωσης του είναι μεγάλος. Η καλλιέργεια των γεωργικών εκτάσεων της περιοχής στηρίζεται αποκλειστικά στην άντληση νερού από τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα με γεωτρήσεις.


Για να εκδοθεί μία άδεια εκτέλεσης έργου αξιοποίησης υδάτινων πόρων, ύστερα από την κατάθεση ενός πλήρους και ώριμου φακέλου (με μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έγκριση περιβαλλοντικών όρων, λοιπές εγκρίσεις κ.λ.π.), στην Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Τρίπολη, απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω έλλειψης προσωπικού και του μεγάλου αριθμού των υποθέσεων προς αδειοδότηση. Πολλές υποθέσεις αδειοδοτήσεων λιμνάζουν στα συρτάρια της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα οι αγροτικές καλλιέργειες να κινδυνεύουν από το φαινόμενο της ξηρασίας λόγω έλλειψης νερού.

Το πρόβλημα χρόνου γίνεται ακόμη μεγαλύτερο κατά το δεύτερο στάδιο, όταν δηλαδή μια γεώτρηση είναι επιτυχούσα ( υπάρχει νερό) τότε απαιτείται η έκδοση άδειας χρήσης νερού (επίσης από την Διεύθυνση Υδάτων) ,ώστε τελικά να γίνει η σύνδεση της γεώτρησης με την ΔΕΗ.

Κύριε Γενικέ

Για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και για να δώσουμε τέλος στα προβλήματα του παρελθόντος, πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή . Οι καιροί που διανύουμε απαιτούν συνεργασία και συστράτευση όλων των δυνάμεων για την πρόοδο και την ευημερία της πατρίδας μας. Πρέπει να θέσουμε τις βάσεις προκειμένου η Ανάπτυξη να γίνει πράξη στον τόπο μας και οι πολίτες να εξυπηρετούνται άμεσα, τόσο από τις Τοπικές, όσο και από τις Κεντρικές και Περιφερειακές Υπηρεσίες, ώστε να τελειώσει η μάστιγα της μεγάλης γραφειοκρατίας και η υπέρμετρη καθυστέρηση.

Για την διευθέτηση των εκατοντάδων υποθέσεων που εκκρεμούν καθώς και των νέων που θα προκύψουν, σχετικά με την έκδοση α) των αδειών εκτέλεσης έργων αξιοποίησης υδάτινων πόρων και β) των αδειών χρήσης νερού, σας παρακαλώ όπως σύμφωνα με το άρθρο 100 του Νόμου 3852/2010 (Νόμος Καλλικράτη) προβείτε στη σύναψη προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμων) και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου –Ιονίων Νήσων-Δυτικής Ελλάδας, για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών, αφού προηγουμένως ενημερωθείτε από τους Δήμους αν υπάρχει επαρκώς στελεχωμένη Τεχνική Υπηρεσία και κατάλληλο προσωπικό για ν’ αναλάβει την διευθέτηση των υποθέσεων.

Με την υλοποίηση των προγραμματικών αυτών συμβάσεων αναμένεται να μειωθεί ο χρόνος αδειόδοτησης των γεωτρήσεων κατά πολύ και να λυθεί ένα μείζον πρόβλημα του πολύπαθου Πρωτογενή Τομέα .

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειές σας.


Με Τιμή
Σιδέρης Βασίλειος

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου
Πολιτευτής Νέας Δημοκρατίας
Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ