ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τους τρέλανε ο Ταχτσίδης - Μόνο καλά λόγια είχαν οι Ιταλικές εφημερίδες για τον Ναυπλιώτη ποδοσφαιριστή της Ρόμα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:42:00 μ.μ. |
 Ο Ναυπλιώτης Παναγιώτης Ταχτσίδης στο ντεμπούτο του με τη Ρόμα έδειξε ότι το μέλλον τού ανήκει. Ο 21χρονος μέσος μετακόμισε στη Ρόμα το καλοκαίρι, ύστερα από επιμονή του προπονητή του συλλόγου Ζντένεκ Ζέμαν.

 
 Ο Τσέχος τεχνικός τον άφησε στον πάγκο στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής, όπου η Ρόμα έμεινε στο 2-2 με την Κατάνια στη Ρώμη. Ομως δεν είχε κανένα ενδοιασμό να του δώσει φανέλα βασικού στο ντέρμπι με την Ιντερ! Ο Ταχτσίδης ξεκίνησε ως δεξιός ενδιάμεσος στο σύστημα 4-3-3 της Ρόμα και μετά τον τραυματισμό του Ντε Ρόσι πέρασε στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Οι κριτικές των εφημερίδων ήταν πολύ θετικές γι' αυτόν κι όλες του έβαλαν τον πιο ψηλό βαθμό μετά από αυτόν στους Τότι, Οσβάλντο.
Η έγκυρη «Gazzetta dello Sport» τον χαρακτήρισε σπουδαίο μέσο. Η «Corriere dello Sport» σημείωσε ότι έχει εξαιρετικό τακτικό μυαλό. Η πολιτική «Ιl Tempo» έγραψε: «Εχει ανάστημα και καλή πάσα. Τα λαθάκια του δεν μπορούν να μειώσουν τα θετικά του στοιχεία». Ωστόσο, ο 65χρονος προπονητής προσπάθησε να κατευνάσει τις προσδοκίες για τον Ταχτσίδη: «Είχε τη σωστή προσέγγιση του αγώνα, αλλά το θέμα είναι όλη η ομάδα να έχει συνολικά καλή παρουσία. Εχει ακόμη μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, όπως κι όλη η ομάδα».
Οι τιφόζι της Ιντερ τον χειροκρότησαν κι είχαν αναρτήσει πανό γι' αυτόν: «Τιμή στον Ζέμαν, που θέλει καθαρό ποδόσφαιρο». Δεν έχουν ξεχάσει ότι το 1998 ο Ζέμαν δήλωσε ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο πρέπει να βγει από το φαρμακείο! Η σοκαριστική του δήλωση πυροδότησε έρευνα των αρχών κι οδήγησε στην καταδίκη του γιατρού της Γιουβέντους Αγκρίκολα για την περίφημη χρήση κρεατίνης εκείνη την εποχή από τον σύλλογο.
www.ethnos.gr


Λίγα λόγια για τον Παναγιώτη

Ο Παναγιώτης Ταχτσίδης (γενν. στο Ναύπλιο στις 15 Φεβρουαρίου του 1991) είναι Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη Ρόμα ως κεντρικός μέσος.

Καριέρα

Ο Ταχτσίδης ξεκίνησε την καριέρα του στο ερασιτεχνικό τμήμα της ΑΕΚ. Το 2007 εντάχθηκε στη πρώτη ομάδα και υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο. Έκανε το ντεμπούτο απέναντι στο Φωστήρα σε αγώνα Κυπέλλου. Στις 17 Φεβρουαρίου του 2009 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α' Εθνική στην νίκη της ΑΕΚ με 1-0 επί του Θρασύβουλου και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 92ο λεπτό. Συνολικά έκανε 20 εμφανίσεις στην πρώτη Εθνική και πέτυχε 2 γκολ.

Τον Απρίλιο του 2010 πήρε μετεγγραφή στην Ιταλική Τζένοα. Την σεζόν 2010-2011 αγωνίστηκε ως δανεικός σε Γροσέτο και Τσεζένα. Την σεζόν 2011-2012 αγωνίστηκε γα τρίτη φορά δανεικός στη Σέριε Β με την Ελλάς Βερόνα και βοήθησε την ομάδα στο να φτάσει τα πλέι-οφ για την άνοδο στην Σέριε Α.

Ρόμα

Στις 19 Ιουλίου του 2012 υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Ρόμα που απέκτησε το 50% των δικαιωμάτων του από την Τζένοα για 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Έκανε το ντεμπούτο του στην Σέριε Α στην νίκη με 3-1 εκτός έδρας απέναντι στην Ίντερ Μιλάνου όπου αγωνίστηκε ως βασικός.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ