ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Βόμβα για την ελληνική αγελαδοτροφία η αλλαγές στο φρέσκο παστεριωμένο γάλα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:43:00 μ.μ. |
Βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής αγελαδοτροφίας βάζουν τα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση της περιόδου συντήρησης του φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος στις 9 ημέρες από τις 5 που είναι σήμερα.


Το ζήτημα είχε τεθεί και παλαιότερα ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronews και της εφημερίδας Agrenda, επανέρχεται στην επικαιρότητα υπό το πρόσχημα της …μείωσης των τιμών στο ράφι και με το επιχείρημα ότι το ελληνικό γάλα είναι ακριβό.

Πρόκειται ωστόσο για μια απόφαση με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εγχώρια κτηνοτροφία αφού ανοίγει την Κερκόπορτα για φθηνές εισαγωγές αγελαδινού αλλά και αιγοπρόβειου γάλακτος από το Βορρά.

Όλα αυτά σε μια στιγμή που οι τελευταίες εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο και ιδίως η «άλωση» της Δωδώνη από τη συμμαχία SI Capital Partners-Σίμος Food Group δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση των παραγωγών.

Διαβάστε στο φύλλο της Αgrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 13 Οκτωβρίου αναλυτικό ρεπορτάζ για τις προθέσεις της κυβέρνησης όσον αφορά την επιμήκυνση της ημερομηνίας λήξης του φρέσκου γάλακτος, τις συνέπειες που θα είχε μια τέτοια απόφαση για τον κτηνοτροφικό κόσμο αλλά και την εγχώρια βιομηχανία, τις ανατροπές και το νέο σκηνικό που σκιαγραφούν οι εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο και τα τελευταία νέα για τον κλάδο από το εξωτερικό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ