«Επισκεφθείτε τα «γκιοσάδικα» στον πρώην Δήμο Μιδέας (Δήμος Ναυπλιέων) στην Αργολίδα όπου κάθε χρόνο, από τον Απρίλιο , την Κυριακή του Θωμά, έως τις 14 Σεπτεμβρίου (συνήθως), είναι η καλύτερη εποχή για τα παραδοσιακά εστιατόρια της περιοχής να ετοιμάσουν , με τον μοναδικό τους τρόπο, την γκιόσα , ψημένη σε πετρόχτιστο φούρνο.
Πλησιάζοντας, η μυρωδιά προμηνύει τι «μέλλει γενέσθαι» και αποχωρώντας …δεν είστε σε θέση να σκέφτεστε καθώς η γαστριμαργική σας εμπειρία δεν σας το επιτρέπει». Συνοδεύεται απαραιτήτως με σκόρδο και παγωμένη μπύρα!!!
Δείτε παρακάτω σε βίντεο, πως ψήνουν στη Αργολίδα, με τον παραδοσιακό τρόπο σε πετρόκτιστο κλειστό ξυλόφουρνο, την φημισμένη γκιόσα που μόνο στη Μιδέα μπορείτε να βρείτε και να απολαύσετε.