Του Chef Γιώργου Λέκκα
Υλικά
2 κιλά παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
1 300 γρ ζάχαρη
3 φλ.τσαγ νερό (για το βράσιμο)
την φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
5 φύλλα αρμπαρόριζα
1 κουτ.σούπας χυμό λεμόνι
Αμύγδαλα ασπρισμένα προαιρετικά
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα παντζάρια. Τα τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό μέρος. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε νερό και ρίχνουμε τα τριμμένα παντζάρια. Βράζουμε για 15 λεπτά. Σουρώνουμε τα παντζάρια και κρατάμε το νερό. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα παντζάρια, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, την αρμπαρόριζα, φλούδα λεμόνι, και 1 φλ.τσαγ χυμό από τα παντζάρια που κρατήσαμε. Σε σιγανή φωτιά αφήνουμε να δέσει το γλυκό. Παίρνουμε ένα κουτάλι και στάζουμε μια σταγόνα σε πιάτο. αν στέκετε η σταγόνα σημαίνει πως έχει δέσει. Τέλος προσθέτουμε χυμό λεμονιού και αμύγδαλα ξεφλουδισμένα. Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα. Σερβίρετε σκέτο ή με γιαούρτι ή με παγωτό καϊμάκι.