ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Πρόταση μαγειρέματος: Αραχνιώτικο κοτόπουλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 π.μ. |
Του Chef  Γιώργου Λέκκα

 Νόστιμος συνδυασμός με λαχανικά. Γευστικό και με βιταμίνες. Αν θέλετε βάζετε το κοτόπουλο με τα λαχανικά στην γάστρα.

μερίδες 4
χρ.πρ 30
χρ.ψης 1 ώρα 30 λεπτά

Υλικά:

1 σελινόριζα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε χονδρά κομμάτια
2 κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
3 καρότα, κομμένα σε χονδρά κομμάτια
1 πράσο κομμένο σε χονδρά κομμάτια
3/4 φλ.τσαγ κρασί λευκό
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ολόκληρο κοτόπουλο
1 λεμόνι , κομμένο στη μέση
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 πατάτες, κομμένες σε χονδρά κομμάτια
1 / 2 ματσάκι φρέσκο θυμάρι
1 / 2 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο
4 σκελίδες σκόρδο σπασμένες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής

Καθαρίζουμε τα λαχανικά. τα κόβουμε σε κύβους. της πατάτες, τα καρότα και το πράσο. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί. περιχύνουμε με ελαιόλαδο, χυμό από ½ λεμόνι,το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε. ανακατεύουμε και απλώνουμε τα λαχανικά.

Ανοίγουμε την κοιλιά στο κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε στο εσωτερικό του. και Βάζουμε, 1 / 2 λεμόνι με την φλούδα, τα κρεμμυδάκια , το θυμάρι, το φασκόμηλο, και το σκόρδο. 

Με σπάγκο κουζίνας δένω τα πόδια στο κοτόπουλο και τα φτερά από την κάτω μεριά στην πλάτη. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε εξωτερικά το κοτόπουλο. το τοποθετούμε πάνω στα λαχανικά. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 c. περίπου 1- 1/2 ώρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ