ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ο Δήμος Σπετσών για την αποκατάσταση των ζημιών της θεομηνίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:41:00 π.μ. |























 Σχετικά με τη χρηματοδότηση του Δήμου μας για την αποκατάσταση των ζημιών λόγω της θεομηνίας που έπληξε το νησί μας την 14-11-2013 έχουμε να σας δηλώσουμε τα εξής: Στις 26-11-2013 ο κ. Δήμαρχος επισκέφθηκε τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη, παρουσία του κ. Κατσαφάδου, Βουλευτή Α’ Πειραιώς, και του περιέγραψε το μέγεθος της ζημιάς που έχει υποστεί το νησί μας. Η απάντηση του κ. Υπουργού ήταν η άμεση οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 35.000 Ευρώ και η χρηματοδότηση στον προϋπολογισμό του 2014 με το ποσό των 35.000 Ευρώ.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει ήδη αναθέσει σε εργολάβο την αποκατάσταση των ζημιών σε ρέματα και ποτάμια και σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Βέβαια με τα ιδιωτικά συνεργεία ντόπιων επαγγελματιών και τη συνδρομή εθελοντών, κινηθήκαμε άμεσα και καταφέραμε πολύ γρήγορα να επαναφέρουμε σε λειτουργία τις βασικές δομές του νησιού.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο κ. Νιάρχος, με τον οποίο είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και ευελπιστούμε σε οικονομική ενίσχυση.

Ο κ. Ανδρέας Μαρτίνος προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την αποκατάσταση του γεφυριού (Μαθιού) στην περιοχή του Αγ. Μάμαντος.

Από τις πρώτες ώρες της θεομηνίας προσπαθούμε να βοηθήσουμε με ότι μέσο διαθέτουμε ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές το συντομότερο δυνατό, καθώς και να αποζημιωθούν όσοι υπέβαλαν σχετική αίτηση στο Δημαρχείο (συνολικά υποβλήθηκαν 97 αιτήσεις, εκ των οποίων οι μισές περίπου ανήκουν σε επαγγελματίες).

Εκφράζουμε τη λύπη μας σε όσους επλήγησαν από τη θεομηνία.

Εκ του Δήμου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ