Μερίδες 10
Χρ.ψης 50 λεπτά
Yλικά
150 γραμμ βούτυρο γάλακτος
100 γραμμ φυτικό βούτυρο
1 1/2 φλ.τσαγ ζάχαρη
4 αυγά
4 κ.σ κονιάκ
1 φλ.τσαγ γάλα
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 βανίλια
1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν
½ κ.γλκ σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού μαχλέπι σκόνη
½ κ.γλκ μαστίχα σκόνη
Ξύσμα από 1 λεμόνι
½ φλ.τσαγ γλυκό μανταρίνι ( μπορούμε να το φτιάξουμε εμείς είναι πολύ εύκολο !!!)
Διαδικασία
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 8 λεπτά. Να αφρατέψει και ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, και συνεχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα το χτύπημα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη μαστίχα, το μαχλέπι. Σε ένα ποτήρι βάζουμε , το κονιάκ, το γάλα. Σε ένα μπόλ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ταυτόχρονα σιγά σιγά το μίγμα αλεύρι και το γάλα. Τέλος ρίχνουμε το γλυκό μανταρίνι. Αναδιπλώνουμε το μείγμα απαλά. σε ένα ταψί 30 εκ. στρώνουμε λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα στην φόρμα. Βάζουμε τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο η σε λαδόκολλα το νόμισμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 50.΄ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Βάζουμε ένα μαχαίρι στην μέση και αν βγαίνει καθαρό είναι έτοιμη η βασιλόπιτα. βγάζουμε από το φούρνο. την αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Την τοποθετούμε σε σχάρα και πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.
Εύκολο Γλυκό μανταρίνι
Παίρνουμε την φλούδα από 3 μανταρίνια. κόβουμε σπιρτόξυλα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κομμένα σπιρτόξυλα (μανταρίνια) και 1 φλ.τσαγ νερό. Βράζουν για 15 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό. Προσθέτουμε ½ φλ.τσαγ ζάχαρη και 2 κ.σ νερό. Αφήνουμε να δέσει το σιρόπι. αφήνουμε να κρυώσει. το προσθέτουμε στην βασιλόπιτα ή σε άλλο κέικ που μας αρέσει. Το άρωμα που δίνει είναι ανεπανάληπτο.