ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Με πλήρη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα "PARKS PROTECTION ΙΙ (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:17:00 μ.μ. |




















 Με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος διαχείρισης, προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης προστατευόμενων περιοχών "PARKS PROTECTION ΙΙ", στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος LEADER Άξονας 4 του ΠΑΑ 2007-2013, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου "έκλεισε" ο κύκλος των δράσεων αυτής της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Αγγλίας, Λετονίας και Ελλάδας.

Kοινή ήταν η διαπίστωση από όλες τις πλευρές ότι το πρόγραμμα πέτυχε τους στόχους του και απέδωσε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στον τομέα της ευαισθητοποίησης πληθυσμών όχι μόνο πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα αλλά κυρίως σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αγροτικής Ανάπτυξης ( ΕΔΑΑ ) αξιολογώντας το σύνολο των δράσεων του διακρατικού προγράμματος "PARKS PROTECTION II" παρουσίασε το σχέδιο υλοποίησής του ως παράδειγμα καλής πρακτικής στην επίσημη σελίδα του Δικτύου. Το γεγονός αυτό αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για την άψογη εφαρμογή του προγράμματος και παράλληλα μία σημαντική Ευρωπαϊκή διάκριση όχι μόνο για τους εταίρους του προγράμματος αλλά και για τα τρία κράτη που συμμετείχαν σε αυτό.

Στην εκδήλωση προβολής και δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων του προγράμματος "PARKS PROTECTION ΙΙ" που έγινε στο Λεωνίδιο ( 8/12/13 ) την παρουσίαση έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα κ. Μαρίνης Μπερέτσος ( Δασολόγος - Περιβαλλοντολόγος ) και η κ. Στέλλα Δολιανίτη ( Δασοπόνος ) με συντονιστή το Δημοσιογράφο κ. Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης που έγινε στο Γυμνάσιο του Λεωνιδίου, στελέχη της εκπαίδευσης είχαν την ευκαιρία να πάρουν πολύτιμες και χρηστικές πληροφορίες για το διακρατικό πρόγραμμα και να ακούσουν από κοντά τις ενδιαφέρουσες εμπειρίες των στελεχών της Ελληνικής Αποστολής.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου - που ακολούθησε αμέσως μετά την παρουσίαση - ο κ. Μαρίνης Μπερέτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άψογη υλοποίηση του διακρατικού προγράμματος, ευχαρίστησε θερμά τα στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για το άριστο αποτέλεσμα και ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη μία εφαρμογή ηλεκτρονικού τύπου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους ενδιαφερόμενους να βλέπουν διαδικτυακά τις διαδρομές και τα αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής του Πάρνωνα δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολύ κόσμο να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής και μετέπειτα να τις επισκεφθούν οργανωμένα προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

"Θέλουμε αυτή η προσπάθεια να έχει συνέχεια και τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης διακρατικής συνεργασίας να δημιουργήσουν προϋποθέσεις επισκεψιμότητας που θα φέρουν την οικονομική ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Το πρόγραμμα "PARKS PROTECTION II" μπορεί να ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση που έγινε την Κυριακή στο Λεωνίδιο αλλά η προσπάθεια της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για δράσεις ανάπτυξης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση" δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Μαρίνης Μπερέτσος.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ