Η Δημοκρατική Αριστερά Αργολίδας θεωρεί το γεγονός ότι ανιχνεύθηκε το λίαν τοξικό και επικίνδυνο για τη υγεία των κατοίκων χημικό στοιχείο εξασθενές χρώμιο σε αναλύσεις νερού που χορηγείται για οικιακή χρήση στις Τοπικές Κοινότητες Ανυφίου , Ηραίου καθώς και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μηδέας, αναλύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί από Πιστοποιημένο Εργαστήριο των Αθηνών, ως ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κοινωνία και τις δημόσιες και αυτοδιοικητικές αρχές.
Πρέπει άμεσα να γίνουν όλες οι μελέτες για να διαπιστωθεί για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό, ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα. Εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή της και διαμαρτυρία της με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει από το Δήμο Ναυπλιέων και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου (Δ.Ε.Υ.Α.Ν.) οι απαραίτητες ενέργειες για την ενημέρωση του κοινού για το σοβαρό αυτό θέμα.
Θα πρέπει να γίνει αναλυτική πληροφόρηση για όλες τις μετρήσεις του επικίνδυνου αυτού στοιχείου κατά τα προηγούμενα έτη που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί, όπως η με αριθμό ΔΥΓ2/οικ 64340/7-6-2011 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας επιβάλλει. Καλεί την αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Υγείας (Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής) της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας να λάβει και επιβάλει, σύμφωνα με τον νόμο, άμεσα όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των πολιτών.
Καλεί δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και φορείς να λάβουν θέση επί του σοβαρού αυτού θέματος.
Η φωτεινή εξαίρεση του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ανυφίου, που έχει ευαισθητοποιηθεί για το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού, που χορηγείται στην περιοχή αρμοδιότητάς του και που ήδη κάλεσε τους κατοίκους σε Γενική Συνέλευση, αποδεικνύει ότι οι θεσμοί της αποκέντρωσης και της λαϊκής συμμετοχής πρέπει να ενισχυθούν.
Το γεγονός ότι οι αναλύσεις νερού σε πολλές περιοχές του τέως δήμου Μηδέας, δείχνουν ότι το νερό που χορηγείται είναι ακατάλληλο για οικιακή χρήση, και λόγω άλλων επιβαρυντικών για την ποιότητα του νερού παραμέτρων, επιβάλλει να προχωρήσουν άμεσα τα έργα για τη σύνδεση των οικιών και επιχειρήσεων του τέως Δήμου Μηδέας, με το δίκτυο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αργους-Μυκηνών, όπως έχει σχεδιασθεί.
Επιβάλλεται επίσης η ίδρυση ενός ενιαίου φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας και η κατασκευή και λειτουργία ενός διυλιστηρίου στις πηγές της Λέρνας για να εξασφαλίζεται πόσιμο νερό για όλους τους κατοίκους της περιοχής μας.