Αιγιαλό αποκτούν όλες οι περιοχές της χώρας μέσα από το νέο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Η χάραξη του αιγιαλού θα απεικονίζεται στη σελίδα του Κτηματολογίου και θα έχει ισχύ ΦΕΚ. Όποιος πολίτης έχει αντίρρηση για το εύρος της ζώνης αιγιαλού που αφορά στην ιδιοκτησία του θα πρέπει να κινήσει τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη διαδικασία επαναπροσδιορισμού της.
Η αυτοματοποίηση της υπηρεσίας έρχεται σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Οικονομικών να καλύψει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα μόνο το 8% της ακτογραμμής έχει χαραγμένο αιγιαλό.
Οι αναμορφωμένοι κτηματολογικοί πίνακες και διαγράμματα θα αναρτηθούν τo αργότερο σε ένα μήνα στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε όπου οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να εντοπίζουν μέσω του υπολογιστή τους την περιουσία τους η οποία έχει ήδη ενταχθεί στο Κτηματολόγιο.
Σκοπός της νέας εφαρμογής είναι η ενημέρωση των δικαιούχων για την τελική καταγραφή του ακινήτου τους, όπως είχε τη στιγμή λήξης της κτηματογράφησης και έναρξης λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου, μετά την ανάρτηση και την αναμόρφωση των στοιχείων με τα αποτελέσματα των ενστάσεων / αιτήσεων διόρθωσης.
Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ (www.ktimatologio.gr) μετά τη δημοσίευση της απόφασης στο ΦΕΚ και η πληροφόρηση που θα παρέχεται θα είναι προσωποποιημένη.
Η εφαρμογή θα τεθεί αρχικά σε λειτουργία για τις 16 περιοχές που εντάχθηκαν σε λειτουργία Κτηματολογίου μέσα στο 2013 (10 Πρωτεύουσες Νομών και 6 δήμοι της Θεσσαλονίκης), οι οποίες είναι: Λάρισα, Καρδίτσα, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Πύργος και Αμπελόκηποι, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Νέα Μαγνησία-Διαβατά (Θεσσαλονίκης).